IZMIR'DE ASIRI YAGIS NEDENIYLE DENIZ TASTI, ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI. SEL SULARINA KAPILAN ARAÇTAKI BES KISIDEN IKISI KAYBOLDU

IZMIR

IZMIR'DE ASIRI YAGIS NEDENIYLE DENIZ TASTI, ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI. SEL SULARINA KAPILAN ARAÇTAKI BES KISIDEN IKISI KAYBOLDU

Izmir'in Karsiyaka ilçesinde yagmurun ardindan denizin tasmasi sonucu çok sayida araç su içerisinde kalirken, vatandaslar araçlarini kurtarmak için çaba harcadi. Izmir’in Menderes ilçesinde karayolunda hareket halindeki hafif ticari araç, saganak nedeniyle olusan sel sularina kapilarak sürüklendi. Yaklasik 800 metre sürüklenen araçtaki 3 kisi kendi imkanlari ile kurtulurken, 2 kisi ise akintiya kapilarak kayboldu. Selde kaybolanlari arama çalismalari devam ediyor

Kentte 4 gündür araliklarla devam eden ve bu gece etkisini iyice artiran yagmurun ardindan Karsiyaka ilçesinde Mavisehir Mahallesi'nde deniz tasti.

Sahil bandindaki sitelerin bahçeleri deniz suyuyla dolarken, sitelerin otoparkinda ve yol kenarinda park halindeki araçlar da su içerisinde kaldi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri siren sesi çalarak vatandaslari araçlarini kurtarmasi için uyardi. AA'nin haberine göre; siren sesiyle birlikte çok sayida kisi araçlarina kosup olusabilecek zararin önüne geçmeye çalisti.

2 KISI KAYIP

Izmir’in Menderes ilçesinde karayolunda hareket halindeki hafif ticari araç, saganak nedeniyle olusan sel sularina kapilarak sürüklendi. Yaklasik 800 metre sürüklenen araçtaki 3 kisi kendi imkanlari ile kurtulurken, 2 kisi ise akintiya kapilarak kayboldu. Ekiplerin yaptigi çalismalarda sonuç alinamayinca arama-kurtarma çalismalarina sabah devam edilmek üzere ara verildi.

Olay, gece saatlerinde Menderes ilçesine bagli Dereköy Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Iddiaya göre, sürücüsü henüz ögrenilemeyen hafif ticari araç, saganak yagisin etkisiyle olusan ve karayolunu ortadan ikiye bölen sel sularinin üzerinden geçmeye çalisti. Ancak debisi yükselen ve hizla akan sel sularina kapilan hafif ticari araç, sürüklenmeye basladi. Iddiaya göre araçta bulunan 5 kisi panik ve korku içinde araçtan atladi. 3 kisi kendi imkanlari ile kurtulurken, 2 kisi ise kayiplara karisti.

Olaydan sag kurtulan 3 kisinin durumu bildirmesi üzerine, bölgeye polis, saglik ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptigi arastirmada hafif ticari aracin 800 metre sürüklendikten sonra karaya oturdugu anlasildi. Ancak araçta bulunamayan 2 kisi için arama kurtarma çalismasi baslatildi. Yaklasik 2 saat süren çalismalardan sonuç alinamayinca, yogun yagis alan bölgede arama kurtarma çalismalari sonlandirildi. Kayip 2 kisinin bulunmasi için sabah saat 09.00 itibari ile tekrar arama kurtarma çalismalari yeniden basladi.  Sele kapilan iki kisiden birinin cansiz bedenine ulasildi.

ISTINAT DUVARI ÇÖKTÜ, 20 ARAÇ HASARLI

Izmir'in Buca ilçesinde araliklarla etkili olan saganak yagmur nedeniyle bir sitenin istinat duvari çöktü, park halindeki 20 araç zarar gördü. Araçlardan bir bölümü çekiciler yardimiyla kaldirilirken, havanin aydinlanmaya baslamasiyla olayin boyutu da ortaya çikti.

RISK DEVAM EDECEK!

Günün aydinlanmasiyla birlikte felaketin boyutu daha net görüldü. Su altinda kalan Mavisehir Mahallesi drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde sularin altinda kalan araçlar ve deniz suyu dolan siteler görüldü. Saganak yagisin etkisinin yarina kadar sürecegi ögrenildi.