IZMIR'DE DIRENÇ TEMALI TIYATRO FESTIVALI

IZMIR

Dokuzuncu kez düzenlenecek olan Uluslararasi Izmir Tiyatro Festivali bu sene temasini ''Direnç'' olarak belirledi. Festival 3 Aralik-11 Aralik tarihleri arasinda yapilacak.

TAKSAV (Toplumsal Arastirmalar Kültür ve Sanat Için Vakif) tarafindan yapilan Uluslararasi Izmir Tiyatro Festivali bu yil direnç temasi ile yapilacak. Festival 3 – 13 Aralik tarihleri arasinda Izmir’de düzenlenecek. TAKSAV (Toplumsal Arastirmalar Kültür ve Sanat Için Vakif) tarih boyunca ''tiyatrolar kenti'' olarak bilinen, asirlardir tiyatroyu yasayan ve yasatan kent Izmir'de tiyatro atesini yeniden canlandiriyor.
Festivalin temasinin ''Direnç'' olacagini duyuran festival yöneticileri, bu tema ile ilgili manifestolarini da yayinladilar. Yapilan açiklamada su cümleler yer aldi; “Yüzyillardir, insanligin yasadigi yikim ve felaketlere ragmen tiyatro, topluma umut, cesaret, dayanisma ve direnme gücü vermeye devam etti, ediyor. “Mücadele eden kaybedebilir ama mücadele etmeyen çoktan kaybetmistir” diyen Brecht bize yeni bir dünya için yol gösteriyor.” açiklamasinda bulundular.