IZMIR'DE ILKYARDIM EGITIMINE YOGUN ILGI!

IZMIR

‘Çocuklarimiz Ilk Yardimla Daha Güvende' projesi kapsaminda Izmir'de ögretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik egitimler, tüm hiziyla devam ediyor.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ‘Mesleki Egitimde 1000 Okul Projesi' ve ‘Çocuklarimiz Ilk Yardimla Daha Güvende’ projeleri çerçevesinde ögrenci, ögretmen, veli ve idarecilere yönelik ilk yardim bilgilendirme egitimleri il genelinde yapiliyor.

Mesleki ve teknik egitimde kurumlarin kalite farkliliklarinin giderilmesi ve ülke genelinde kaliteli ve nitelikli bir mesleki ve teknik egitime erisimin artirilmasi amaciyla baslatilan ‘Mesleki Egitimde 1000 Okul Projesi' için belirlenen 48 okulda tüm idareci ve ögretmenlere ilk yardim egitimi verildi. Yine Milli Egitim Bakanligi tarafindan ögrenci, ögretmen ve velilerde ilk yardim bilincinin gelistirilmesi, yaralanma ve sakatlanmalarin azaltilmasi amaciyla baslatilan ‘Çocuklarimiz Ilk Yardimla Daha Güvende” projesi kapsaminda da Izmir’in tüm ilçelerinde egitim yöneticileri, düzenlenen egitimlere dâhil edildi.


Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü, müdürlük bünyesinde yer alan ilkyardim egitim merkezi salonu basta olmak üzere toplam 6 salonda devam eden ilkyardim egitimleriyle 10 bin ögretmene ve 30 bin ögrenciye ulasmayi hedefliyor. 25 Ocak tarihinden beri devam eden egitimlerde su ana kadar toplam 2800 ögretmen, ilk yardim egitimi sertifikasi almaya hak kazandi. Salgin tedbirleri nedeniyle 18 saat olarak planlanan egitimin 8 saatlik teorik bölümü çevirim içi olarak uygulandi.

Önceligimiz Egitim Kurumlarimizin Güvenligidir

Çalismalarla ilgili konusan Il Milli Egitim Müdürü Dr. Ömer Yahsi sunlari kaydetti: “Izmir´de yaklasik 850 bin ögrenci, 60 bin ögretmen ve çalisan ile önceligimiz egitim kurumlarimizin güvenligidir. Bu anlamda ilk yardim egitimi toplumdaki tüm fertler için önemli bir sorumluluktur. Insan hayati süresince ilk yardim gereksinimi duyacak durumlarla her an karsi karsiya kalabilir. Hayati bir tehlike halinde bir canin kurtulmasinda tek bir saniyenin dahi ne kadar kiymetli oldugunu biliyoruz. Zamaninda yapilacak etkili, dogru ve yerinde müdahaleler ile hayat kurtarmak mümkündür. Özellikle okullarimizda bu egitimi alan idarecilerimizin ve ögretmenlerimizin olmasi hepimize güven veriyor. Bu vesile ile bu egitimlere büyük bir ilgi gösteren egitim ailemize ve ilk yardim egitimini büyük bir özveri ile gerçeklestiren Ilk yardim egitmenlerimize tesekkür ediyorum."