Izmir'de kadin otobüs soförüne yumruklu saldiri! Tunç Soyer'den açiklama

Izmir

IZMIR'de durak disinda yolcu almadigi gerekçesiyle kadin soförü darbeden kisi gözaltina alindi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, olayin hukuki takipçisi olacaklarini belirtti.

Izmir Büyüksehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlügü bünyesinde görev yapan bir kadin soför, durak haricinde yolcu almadigi gerekçesiyle sözlü ve fiziki saldiriya ugradi. Zanli gözaltina alindi. Baskan Tunç Soyer, “Gereken hukuki takip yapilacak” dedi.

ESHOT Genel Müdürlügü’ne bagli olarak Konak-Halkapinar Metro 2 (253) hattinda çalisan otobüsün kadin soförü, araçtaki bir erkek yolcu tarafindan darp edildi. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda soför B.A. Alsancak Gar Duragi’ndan yolcu aldiktan sonra hareket etti. Bu sirada tasitlara kirmizi isik yandi. Yesil isigin yanmasini bekleyen otobüse binmek isteyenler oldu ancak soför B.A. yolcu ve trafik güvenligini korumak amaciyla yasak oldugu için kapiyi açmadi. 


Bu sirada yolculardan G.Y. soförden kapiyi açmasini istedi ve olumsuz yanit alinca soföre hakaret etti. Bunun üzerine B.A. otobüsü uygun bir yere çekerek ESHOT Soför Destek Hatti’ndan yardim istedi. Polisin beklendigi sirada sözlü saldirinin dozunu artiran zanli, bir anda soför koruma kapisini kirdi ve kadin soföre yumruk atti. Yasanan arbedede soför B.A. sol gözünden ve kolundan yaralandi. Otobüsteki diger yolcularin araya girmesi daha büyük bir yaralanmayi önledi. Olay aninda yetisen polis, zanliyi, kasten yaralama ve kamu malina zarar verme suçlarindan gözaltina aldi. Olayin sokuyla gözyaslarina bogulan soför B.A. darp raporu aldi ve zanlidan sikayetçi oldu.

Baskan Soyer: Takipçisiyiz

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, soför B.A.’yi bizzat aradi ve geçmis olsun dileklerini iletti. Baskan Soyer, “Kadin soförümüze yapilan sözlü ve fiziki saldiri hepimizi derinden üzdü. Bu çirkinlige gereken cezanin verilmesi için hukuki takipteyiz. Soför kardesimize sahip çikan yolcularimiza ve olaya hizla müdahale eden emniyet güçlerimize tesekkür ediyorum” dedi.