Tarih: 06.11.2021 14:05

IZMIR'DE KADINLAR ÇILEM DOGAN IÇIN SOKAGA ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

  Izmir Kadin Platformu'nun çagrisiyla 5 Kasim'da Alsancak Sevinç Pastanesi önünde toplanan kadinlar basin açiklamasi yapti. Karari protesto eden Izmirli kadinlar,''Çilem Dogan hakkinda verilen kararin Çilem nezdinde tüm kadinlara 'sen neden ölmedin' mesajinin hukuk araciligiyla verilmesi anlami tasidigini'' ifade ettiler.

Izmir Kadin Paltformu'nun  yaptigi basin açiklamasi su sekilde;

"Erkeklerin isledigi bütün suçlarda yargi mekanizmasi erkekler lehine isliyor. Kadin cinayetleri, tecavüzler, tacizler, çocuk istismarlari… Kadina ve çocuga yönelik siddet faili tüm erkekler, eril yarginin indirimlerinden, cezasizlik politikalarindan faydalanabiliyor. Musa Orhan, Sirin Ünal, Zaynal Abakarov gibi nice fail disarida serbestken ölmemek için, yasam hakki gasp edilmek istendigi için kendini savunan kadinlari cezalandiramazsiniz. Çilem’i hapsetmek tüm kadinlari hapsetmektir. Çilem’i yargilamak, kadin mücadelesini yargilamaktir.

Bu karar, tüm kadinlarin yasam haklarina saldiri, Çilem’e oldugu gibi 'sen neden ölmedin' demenin hukuk eliyle ilamidir. Ölmemek için kendimizi savunmaktan, bunun için örgütlenmekten, haklarimizi talep etmekten, dayanismadan vazgeçmeyecegiz. Çilem Dogan’a verilen cezayi kabul etmiyoruz. Siddetin, tek bir anla sinirli olmadigi gibi genis bir alani ve zaman dilimini kapsadigini biliyoruz. Yillarca siddet görmüs, fuhusa zorlanmis, ailesi ve kendisi ölümle tehdit edilmis, dokuz kez koruma talebinde bulundugu halde korunmamis olan Çilem Dogan’a verilen ceza, tüm kadinlara verilmistir. Kabul etmiyoruz, yasam hakkimizdan vazgeçmiyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —