IZMIR'DE MODA RÜZGARI ESIYOR

IZMIR

Izmir Fashion Week, Alsancak'ta Tarihi Tütün Depo'sunda basladi.Bu yil 8'incisi düzenlenen ve 4 gün sürecek organizasyonda 16 defile yapilacak.

2022 yilinin ilk moda organizasyonu olan Izmir Fashion Week, Alsancak’ta Tarihi Tütün Deposu’nda start aldi. Ege Giyim Sanayicileri Dernegi’nin de (EGSD) destekleriyle bu yil 8’inci kez düzenlenen ve 4 gün sürecek organizasyonda 16 ayri defile sunulmasi planlanirken, hem Izmir’in moda ve tasarim kimligi öne çikarilacak hem de kente yeni etkinlik mekanlari kazandirilmis olacak.

Tarihi Tütün Deposu’ndaki ilk etkinlikte Ozmoz, Rinelli ve Igne Iplik’in yeni sezon kreasyonlari görücüye çikti. EGSD Baskani Hayati Ertugrul ile Yönetim Kurulu Üyelerinin de tam kadro katildigi ilk defilede öncelik çocuklarin oldu. Ozmoz’un saflik, dogallik, çevre dostu ve rahatlik temasini ön plana çikardigi kiyafetlerde podyuma çikan tamami çocuk mankenler büyük alkis aldi.

ERTUGRUL: “HER YIL DESTEK VERDIK, VERMEYE DEVAM EDECEGIZ”

EGSD Yönetim Kurulu Baskani Hayati Ertugrul, uzun yillardir yapilan ve Izmir’in önemli moda etkinliklerinin basinda gelen Izmir Fashion Week’e destek olmaktan dolayi mutlu olduklarini söyledi. EGSD olarak Izmir’deki moda ve tasarim ile ilgili projelere destek verdiklerini söyleyen Ertugrul, “Kentimizin tasarim kenti olarak anilmasi için bu gibi etkinlikler önem tasiyor. Her sene bu organizasyonun yaninda olduk, bundan sonra da olmaya devam edecegiz” dedi.

EGSD Baskani Ertugrul, “Son gün kapanis defilesinin gelirinin Hasta Çocuk Evleri’ne bagislaniyor olmasi, moda haftasina ayri bir anlam katiyor. Tüm sponsorlara ve bu süreçte bu etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ediyoruz” diye konustu.


Rönesans Ajans’in organizatörlügünde Türkiye’nin önde gelen 67 modelinin podyuma çikacagi Izmir Fashion Week’e Izmir Büyüksehir Belediyesi, Ege Hazir Giyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi, Izmir Moda Tasarimcilari Dernegi çözüm ortagi olurken, CI Group ana sponsor, Aldeg Sirketler Grubu, Altier Academy, ABC Mobilya, RA Furniture Italy, Savron Smart Media, Esenworks gibi sirketler de sponsor olarak destek veriyor.

GALA DEFILESININ GELIRI HASTA ÇOCUK EVLERI'NE

Son gün kapanis defilesini yapacak olan Esin Özyigit’in Agora Lions isbirligi ile defilenin tüm gelirini Izmir Hasta Çocuk Evleri’ne bagisliyor olusunun da ayri bir öneme sahip oldugu Izmir Fashion Week, sosyal yönünün de ne kadar güçlü oldugunu gösteriyor.