Tarih: 22.09.2021 17:08

IZMIR'DE OTOMOBILSIZ KENT GÜNÜ KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerinde bir araya gelen Izmir Kent Konseyi üyeleri, otomobile bagimliligin azaltilmasini isteyerek, motorlu araçlarin yarattigi çevre sorunlarina dikkat çekti. 16 Eylül 2021 tarihinde baslayan ve bugün (22 Eylül 2021) son bulan Avrupa Hareketlilik Haftasi'nin son etkinligi “Otomobilsiz Kent Günü”, motorlu araç trafigine kapatilan Gazi Osman Pasa Bulvari'nda kutlandi.


Otomobilsiz Kent Günü kutlamalarina katilan Izmir Kent Konseyi, gün boyunca bir dizi etkinlik düzenledi. Izmir Kent Konseyi'nin etknlikleri kapsaminda Afro-Türk Ritm Grubu gösterisi bir konser sunarken, bisiklet kullaniminin Avrupa'daki uygulamalarini anlatan el ilanlari dagitildi. Izmir Sanliurfa Federasyonu'nun etsiz çig köfte yapimini gösterdigi atölye ise neseli anlara sahne oldu. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de Konsey'in standini ziyaret etti.



Avrupa Hareketlilik Haftasi nedeniyle yapilan basin açiklamasinda Izmir Kent Konseyi Baskani S. Nazik Isik, “Her yil katilimin giderek arttigi etkinlikler, otomobilsiz, bisiklet dostu ve yaya öncelikli bölgelerin kisa süreligine de olsa yasamimizi nasil Iyilestirebildigini gösteriyor” dedi. Nazik Isik konusmasina su sözlerle devam etti: “Aliskanliklarimizi kisa bir süreligine birakmayi basardigimizda dünyayi biraz daha iyi görmeye basliyoruz. Motorlu araçlarin gürültüsü azaldiginda birbirimizi daha iyi duyuyor, daha iyi dinliyoruz. Izmir Kent Konseyi temsilcileri olarak bir hafta süren otomobilsiz kent deneyiminin giderek yilin diger günlerine de yayilmasini diliyoruz. Saglikli bir sehirde yasama hakkimizdan, çocuklarimiza daha yasanabilir bir dünya birakma talebimizden vazgeçmeyecegiz. Sera gazlarindan, kirleticilerden arinmis bir gelecek için çalismalarimiza devam edecegiz. Buraya motorsuz araçlarla veya yürüyerek gelmis olan Izmir Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin çalismalarina yön veren öncelikli hedefin 'herkes için daha iyi bir Izmir' olduguna inaniyorum ve her birine ayri ayri tesekkür ediyorum”. Izmir Kent Konseyi Çevre Sorunlari ve Sagligi Çalisma Gurubu Baskani Lütfiye Kader de yaptigi açiklamada su sözlere yer verdi: “Iklim krizinin etkisini günden güne daha çok hissettigimiz, gelecege güvenle bakmakta zorlandigimiz bu günlerde çocuklarimiza daha saglikli ve yasanabilir bir dünya birakmak için daha çok çabalamak gerektigine, aliskanliklarimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektigine inaniyoruz. Hep birlikte yasam tarzimizi degistirerek, motorlu tasit bagimliligini azaltmayi, sagligimizi tehdit eden kirletici gazlari ve bildigimiz dünyayi tümüyle etkileyen sera gazlarini azaltmak istiyoruz”.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —