Tarih: 30.12.2021 16:55

IZMIR'DE TOPLU TASIMAYA ZAM

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 2021 yilini degerlendirmek ve 2022 yilina iliskin hedef ve projeleri tanitmak için Tarihi Havagazi Fabrikasi'nda basin mensuplariyla bir araya geldi.

Tunç Soyer,  yaptigi açiklamada, Izmir'de 2022 yilinda toplu ulasim ücretlerine yüzde 35 zam yapilacagini açikladi. Tunç Soyer, döviz kurundaki yükselise, akaryakit fiyatlarini artisina ve yasanan ekonomik krize dikkat çekerek bu fiyat artisinin zorunlu oldugunu ifade etti. 

Izmir Büyüksehir Belediyesi twitter hesabindan da zam haberi paylasildi.

Kiymetli Izmirliler,

Akaryakit, enerji vb. giderlere gelen zamlar nedeniyle maliyetlerimiz %60 artti. Hizmete devam edebilmek için ne yazik ki toplu ulasim ücretlerini ortalama %35 artirmak zorunda kaldik.

Ögrenci tarifemize ise zam yapilmayacak.

— Izmir Büyüksehir Belediyesi (@izmirbld) December 30, 2021
ÖGRENCIYE ZAM YOK 

Baskan Soyer, ögrencilere pozitif ayricalik yaptiklarini belirterek, "Burada bir seyi korumaya özen gösterdik. Ögrenci ve gençlerimiz için pzoitif ayrimcilik yapabilmek için çok ugrastik. Onlar için bir fiyat ayarlamasi yapmadan devam edecegiz." dedi. 

Zamli tarife ile Izmir'de yeni ulasim ücretinin 4 lira 70 kurus olacak. 120 dakika içindeki ilk aktarma ücreti 90 kurus, ikinci aktarma ücreti ise 66 kurus olarak belirlendi. Ilk binisten sonraki 120 dakika içinde, üçüncü ve sonraki aktarmalardan ücret alinmayacak.Ögrenciler ise 1,64 lira olan bilet fiyatindan yararlanmaya devam edecek.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —