IZMIR'DE TOPLU ULASIMDA KREDI KARTI KULLANIMI BASLIYOR

IZMIR

Izmir'de toplu ulasimda kredi karti, banka karti ve ön ödemeli kartlar ile temassiz ödeme dönemi basliyor.


Izmir Büyüksehir Belediyesi; Visa ve Is Bankasi isbirligi ile toplu ulasim araçlarina temassiz kredi karti, banka karti ve ön ödemeli kartlarla binis kolayligini kent genelinde yayginlastiriyor. Ocak ayindan bu yana Adnan Menderes Havalimani’na çalisan ESHOT otobüs hatlarinda ve bir süredir de Üçkuyular Feribot Iskelesi giselerinde uygulanan sistem, 5 Haziran Pazar gününden itibaren ESHOT ve IZULAS otobüslerinde, metroda, tramvayda ve IZDENIZ gemilerinde geçerli olacak.

Toplu ulasim araçlarina, Izmirim Kartlarin yani sira Visa logolu temassiz kredi, banka ve ön ödemeli kartlarla da binis yapilabilecek. Yeni sistem, IZTASIT araçlarinda ve Gittigin Kadar Öde tarifesinin uygulandigi otobüs hatlarinda geçerli olmayacak. Kart kabul altyapisinin Is Bankasi tarafindan saglandigi uygulamada geçisler ilk etapta Visa logolu temassiz kartlarla yapilacak. Ilerleyen dönemde diger semalarin da sisteme dahil olmasi öngörülüyor.

SPOR VE REKREASYON ALANLARINDA DA GEÇERLI

Temassiz kredi ve banka kartlari ile ön ödemeli kartlar, toplu ulasim araçlarinin disinda; Balçova Teleferik Tesisleri, Sasali Dogal Yasam Parki ve Bornova Buz Pisti’ne girislerde, maskematik giselerinde, Birinci Kordon’da hizmet veren Nostaljik Tramvay’da ve Buca’da bulunan Izmir Sebze ve Meyve Hali otoparkinda kullanilabiliyor.


BASKAN SOYER: HAYATI KOLAYLASTIRACAK

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, pek çok dünya kentinde kullanilan bu kolayligi Izmir genelinde yayginlastirmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi. Toplu ulasim araçlarina Izmirim Kartlarla binilmeye devam edileceginin altini çizen Baskan Soyer, “Buna ek olarak temassiz banka ve kredi kartlari ile ön ödemeli kartlarla da toplu ulasimdan yararlanilabilecek. Bu hizmet; Izmirlilerin yani sira özellikle sehrimize yurt içi ve disindan gelecek ziyaretçiler için de hayati kolaylastiracak” dedi.

INDIRIMLI TARIFELERE UYUM YOLDA

Hizmetin ilk etapta yalnizca tam tarife ücreti ödenerek kullanilacagini vurgulayan Baskan Soyer, “Ancak kisa süre içinde tamamlanacak çalismalarin ardindan; ögrenciler, ögretmenler ve 60-64 yas grubu hemsehrilerimiz de banka ve kredi kartlari ile indirimli tarifeler üzerinden binis yapmaya baslayacak. Ayrica mobil bankacilik uygulamalari araciligiyla QR kod okutarak binis ve dijital cüzdan gibi kolayliklari da kisa süre içinde yurttaslarimizin kullanimina sunacagiz.” dedi.