Tarih: 18.04.2022 10:24

IZMIR'I YAGISLI BIR HAFTA BEKLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 Meteoroloji Genel Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre önümüzdeki hafta bölgemizde yagis bekleniyor. Ege Bölgesi geneli parçali çok bulutlu, aralikli saganak ve   saganak yagisli geçecek. Yagislar Izmir, Balikesir, ve Manisa  genelinde kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIGI: Güney kesimlerde 1 ila 3, kuzey kesimlerde 6 ila 8 derece azalacak.

RÜZGAR: Bölgenin kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydogulu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), Çanakkale ve Balikesir evrelerinde yerel olarak kisa süreli firtina(50-65 km/sa, bölgemizin güneyinde ise; güney ve güneydogulu zamanla bati ve güneybatili yönlerden orta kuvvette ve yerel olarak yagis aninda kuvvetli (30-50 km/sa); olarak esecek.


UYARILAR

Ege Denizi'nin kuzeyinde kuzey ve kuzeydogu yönlerden rüzgarin ilk saatlerde 6 ila 8 bofor kuvvetine esmesi beklendiginden, basta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaslarin yasanabilecek olumsuzluklara karsi (Deniz ulasiminda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.

Bölge genelinde görülecek yagislarin Çanakkale, Balikesir, Manisa ve Izmir genelinde kuvvetli olmasi beklendiginden, yasanabilecek olumsuzluklara karsi (su baskini, yildirim, yerel dolu, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve ulasimda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmasi gerekmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —