IZMIR'IN IKI KÖKLÜ KURUMUNDAN ISBIRLIGI PROTOKOLÜ

IZMIR

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü arasinda isbirligi protokolü imzalandi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, iki kurum arasindaki isbirliginin ulusal ve uluslararasi projelerin gelistirilmesine katki saglayacagini söyl


Izmir’in ilk ve tek veteriner fakültesini kuran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü arasinda isbirligi protokolü imzalandi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr. Özhan Türkyilmaz’in imzaladigi protokolle, bilimsel ve akademik çalismalar yapilacak, DEÜ Veteriner Fakültesi ögrencileri, staj ve saha çalismasi gibi imkanlardan faydalanabilecek.

Protokol töreninde Izmir’in ilk ve tek veteriner fakültesini açtiklarini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Iki yil önce Kiraz ilçemizde DEÜ Veteriner Fakültemizi olustururken bazi hedeflerimiz vardi. Koydugumuz hedefler dogrultusunda her geçen gün hizla yol almaya devam ediyoruz. Fakültemiz ögrencilerimizle, degerli hocalarimizla çok kisa sürede ciddi bir noktaya geldi. Imzaladigimiz protokolün, enstitüdeki laboratuvarlardan faydalanacak, projeler ve arastirmalar yapacak ögrencilerimiz için önemli bir seçenek olusturacagini düsünüyoruz. Veteriner hekimlerimizin ülkemiz için ne kadar kiymetli oldugunu ve bu alanda bilgi birikiminin olusturulmasi gerektigini biliyorduk. Kurdugumuz veteriner fakültemizle ne kadar isabetli bir karar aldigimizi gördük. Tarim ve Orman Bakanligi nezdinde sizlere tesekkür ediyor, ulusal ve uluslararasi projelerin gelistirilmesine, ögrencilerin yetismesine katki saglayacak bu protokolün ülkemize, Izmir’imize ve üniversitemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

 

EGITIM FAALIYETLERI DE YAPILACAK

Tarim ve Orman Bakanligi ve Yüksekögretim Kurulu arasinda imzalanan isbirligi protokolü çerçevesinde çalismalarini sürdürdüklerini dile getiren Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr. Özhan Türkyilmaz ise, “Biz, Ege Bölgesi’ndeki illerde faaliyet gösteren, veteriner hekimlik alaninda çalisan ve hayvan hastaliklari ile mücadele eden bir enstitüyüz. ISO 17025’e göre akreditasyonumuz var. 1933 yilinda kurulan enstitümüzün, arastirma, egitim ve akademi alaninda da çalismalari bulunuyor. Imzaladigimiz bu protokolle ve sizlerin katkilariyla çok daha güzel projelere ve çalismalara imza atacagimiza inaniyoruz. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ve degerli hocalarimiza tesekkür ediyoruz” diye konustu.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü arasinda imzalanan protokol, akademik ve bilimsel çalismalarin yani sira egitim faaliyetlerini de içeriyor.   Protokol kapsaminda, DEÜ Veteriner Fakültesi ögrencileri, staj, uygulama ve saha faaliyetlerine katilabilecek. Yapilan isbirligi çerçevesinde ayrica, hayvancilik alaninda üretime katma deger saglayacak çalismalar yapilacak, sanayi kuruluslarinin arastirma ve teknoloji gelistirme faaliyetlerine katilim saglanacak.