Izmir'in ilk Bisiklet Festivali

Izmir'in ilk Bisiklet Festivali

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Izmir

Karsiyaka Belediyesi tarafindan, bisiklet kullanimini tesvik etmek ve kent kültüründeki yerini güçlendirmek amaciyla düzenlenen ‘Bisi Fest’, 17 - 20 Ekim tarihleri arasinda Bostanli sahilinde gerçeklestirilecek. Izmir’in ilk bisiklet festivali olan organizasyonda; bisikletli yasamin tüm unsurlarini kapsayan onlarca egitici ve eglenceli etkinlige imza atilacak.

DOLU DOLU 4 GÜN

‘Izmir’in Bisiklet Festivali’ sloganiyla yola çikan Bisi Fest; Karsiyaka Belediyesi öncülügünde kurulan Bisikletliler Kooperatifi (BISIKOOP) ve Akademi Karsiyaka is birliginde, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilecek. Organizasyonun açilis töreni 17 Ekim Persembe günü saat 10.00’da Bostanli Rekreasyon Alani’nda yapilacak. 4 gün boyunca Kay Kay Pisti ve çevresinde her yas grubuna yönelik yarismalar, sürüs etkinlikleri, spor aktiviteleri, bisiklet bakimi ve bisikletçiler için beslenme gibi çesitli egitimler, ilk yardim seminerleri, söylesiler ve konserler gerçeklestirilecek.

HERKES BU FESTIVALDE

Festivalde bisiklet üreticileri, ekipman, giysi ve aksesuar firmalari ile sportif beslenmeye yönelik markalar, sivil toplum kuruluslari, bisiklet kulüp ve topluluklari, dernekler, kent konseyi, sporcular, aktivistler ve gönüllüler de yer alacak. Ikinci el pazari açilacak. Festivalin öne çikan etkinliklerinden Geleneksel 2. Karagöl Tirmanma Sürüsü için www.bisifest.com adresinden kayit yaptirilabilecek. Siteden tüm etkinlik detaylarina da ulasilabilecek. Ayrica, organizasyon süresince tüm aktiviteler Facebook ve Instagram’daki ‘bisifest’ sayfalari ile Youtube kanalindan canli olarak izlenebilecek.

HEDEF 300 BIN ZIYARETÇI

Türkiye’nin Eurovelo Avrupa bisiklet rotasina dahil olan ilk sehri Izmir’de, ilk kez böyle bir festival düzenlenecegini aktaran BISIKOOP Baskani Ahmet Çelikörs “Iklim degisikligi, fosil yakit tüketimi, çevre, trafik, park sorunlariyla mücadeleye ve daha kaliteli bir yasam hedefine sagladigi katkilar nedeniyle, bisiklet kullanimini dünyada giderek daha fazla önem kazaniyor. Biz bu festival ile genis kitleleri bisiklete tesvik etmeyi, kent kültüründeki yerini güçlendirmeyi ve yasam biçimi haline gelmesine katki saglamayi hedefledik. Bisiklete ait ne varsa dolu dolu yasanacak bir program hazirladik. 4 gün boyunca yaklasik 300 bin ziyaretçiye ulasmayi hedefliyoruz. Herkesi bisikletlilerin dünyasinda eglenmeye, ögrenmeye ve aktivitelere katilmaya çagiriyoruz” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °