Izmir'in ilk Pump Track parkuru Karsiyaka'da açiliyor

Izmir

Karsiyaka'yi spor ve bisiklet kentine dönüstürme vizyonuyla çalismalarina yön veren Karsiyaka Belediyesi, bir ilke daha imza atti.

Karsiyaka’yi spor ve bisiklet kentine dönüstürme vizyonuyla çalismalarina yön veren Karsiyaka Belediyesi, bir ilke daha imza atti. Izmir’in ilk ve tek pump track bisiklet parkuru Yali Mahallesi’nde hayata geçirildi. Parkurun açilisi 28 Temmuz Persembe günü saat 18.30’da gerçeklestirilecek.


Yaklasik 2 yil önce hayatini kaybeden Karsiyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takimi sporcusu Zeynep Aslan’in adini tasiyan pump track bisiklet parkuru, 2 bin 500 metrekare alan üzerine insa edildi. Profesyonel sporcularin kullanmasiyla birlikte bisiklet sporuna yeni baslamis gençlerin kendilerini gelistirmesi için yapilan pump track bisiklet parkuru, aksiyon tutkunlarinin yeni adresi olacak. IZBAN duragina da yakin olan parkura, Izmir’in dört bir yanindan gelen gençler rahatlikla ulasabilecek.


GECE VE GÜNDÜZ KULLANIMA UYGUN

Zeynep Aslan Pump Track Bisiklet Parkuru’nda 243 metre uzunlugunda pump track pisti bulunuyor. 800 metrekare asfaltla kaplanmis olan alan, gece ve gündüz kullanima uygun halde dizayn edildi. Parkurun aydinlatma islemleri ile birlikte tribünü de tamamlanarak kullanima uygun hale getirildi. Ayrica alanin bitkilendirilmesinde 11 palmiye, 20 adet ihlamur agaci, sarmasiklar ve yer örtücüler kullanildi. Bunun yani sira parkin yesil alanlari bin 700 metrekare çim ile kaplandi.