Insan kaçakçiligi konulu Uluslararasi Reggae Afis Yarismasi’nda Izmirli sanatçi, grafiker ve tasarimci Çagdas Inci’nin “Tears in sea” isimli eseri, 70 ülkeden 1157 sanatçinin 2190 adet afis tasarimi arasindan en iyi 100 siralamasinda 11.ci oldu.
Uluslararasi Reggae Afis Yarismasi, insan kaçakçiliginin sonuçlarini vurgulamak ve insan kaçakçiliginin önlenmesini savunmak adina 27 Kasim 2020'de baslatildi. Degerlendirme süreci uluslararasi jüriden olusan üç panel ile üç asamada gerçeklesen yarismanin sonuçlari geçtigimiz günlerde açiklandi. 1983’te Izmir dogumlu olan Çagdas Inci; Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Egitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü, Resim – Is Egitimi Ana Bilim Dali, Grafik Tasarim Ana Sanat Atölyesi mezunu. Yaklasik 13 yildir Izmir’de reklam ajanslarinda profesyonel grafik tasarimci ve sanat yönetmeni olarak çalisan Inci, günümüzde toplu göçlerin artmasiyla birlikte mülteci sorunu daha da önemli hale geldigini söyledi. Göç sürecinde insanlarin çesitli zorluklarla karsilastigini, yasan dramda Insan kaçakçiliginin ise bu düzensiz göçlerin dramatik bir sonucu oldugunu belirten sanatçi sözlerine söyle devam etti;
‘’ Bu anlamda bir kisinin zorlama veya baska yollarla sömürü amaciyla ise alinmasi, nakledilmesi, devredilmesi, kabul edilmesi ve barindirilmasi agir insan haklari ihlallerindendir. Insan ticaretinin önlenmesi ve bastirilmasi, suçlularin kovusturulmasi ve insan ticareti magdurlarina koruma ve yardim saglanmasi tüm dünya ülkelerinin görevi olmalidir. Insan kaçakçiligi konulu Uluslararasi Reggae Afis Yarismasi’nda tasarlamis oldugum “Tears in sea” isimli eserde yasanan bu dram ve soruna karsi toplumsal farkindaligin gelismesini amaçladim. Eserim 70 ülkeden 1157 sanatçinin 2190 adet afis tasarimi arasindan en iyi 100 siralamasinda 11.ci oldu. Bu benim için çok gurur verici bir sey. Daha öncede yurt içerisinde düzenlenen yarismalarda ilk üçe girerek hatta birincilik elde ederek birçok basari kazandim ancak hiç birisi beni bu kadar gururlandirmamisti’’.