Izmirli Yarimada'ya Sahip Çikiyor

Izmirli  Yarimada

Izmir Kent Konseyleri Birligi, "Yarimada'ya Sahip Çik” slogani ile kamuoyunda çok tartisilan Yarimada'nin sorunlarina ortak akilla çözüm bulmaya çalisacak. Tarihi Havagazi Fabrikasi'nda Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin destegi ile gerçe

Türk Mimar ve Mühendisleri Odalari Birligi’nin (TMMOB) Izmir Il Koordinasyon Kurulu’nun da sürekli gündemde tuttugu Çesme Planlari’ndan ekoloji tartismalarina kadar pek çok konu, Izmir Kent Konseyleri Birligi’nin 4 Haziran 2021’de gerçeklestirecegi çalistay ve forumda ele alinacak. Kentin dogal kaynaklarini, gida güvenligini, ekolojik yapisini ve bunlarin toplumsal karsiligini yakindan ilgilendiren konularin tartisilacagi çalistay sonrasinda ise bir deklarasyon yayinlanarak ortak akil sonucu kamuoyu ile paylasilacak. 

Izmir Kent Konseyleri Birligi Dönem Sözcüsü Özlem Duvan Temizel ve TMMOB Izmir IKK Sekreteri Aykut Akdemir’in açilis konusmasi yapacagi çalistayda; Emin Çapa, Dogan Tiliç gibi gazetecilerin yani sira CHP'nin Tarimdan Sorumlu Basdanismani Orhan Saribal, Turizm eski Bakani Bahattin Yücel, akademi, demokratik kitle örgütleri ve kamu kurumu temsilcilerinden pek çok isim oturumlarda yer alacak. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in de takip edecegi Yarimada Çalistayi bir gün sürecek ve dört oturumdan olusacak.