Izmirli Yelkenciler Malta'da Türkiye'yi Temsil Edecek

Izmirli Yelkenciler Malta'da Türkiye'yi Temsil Edecek

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Izmirli Yelkenciler Malta

600 millik yarista bir Izmir takimi:

Team Linea Rossa

Onur Tok ve Tugrul Elbirler’den olusan Izmirli yelken takimi Team Linea Rossa, her sene Malta’da düzenlenen büyük yelken yarisi Rolex Middle Sea Race’e tek Türk takimi olarak yarisacak.

120 tekne 1200 sporcunun katildigi popüler offshore yarisi Rolex Middle Sea Race’e Türkiye’den katilan tek takim olan Team Line Rossa, hem IRC 5 kategorisinde hem de Double Handed kategorilerinde mücadele ederek kupalari Izmir'e getirmek için yarisacak.

Royal Malta Yacht Club tarafindan Rolex ana sponsorlugunda düzenlenen Akdeniz’in popüler offshore yelken yarisi olan Rolex Middle Sea Race dünyanin her tarafindan iddiali tekne ve sporcularin katildigi zorlu bir yaris ve bu sene 40. kez organize ediliyor.

Iki kategoride yarisacak

120’nin üzerinde teknenin ve 1200 sporcunun katilacagi bu mücadeleye Türkiye’yi temsilen Izmir’den katilacaklarini söyleyen Team Linea Rossa ekibinden Onur Tok, ”19 Ekim Cumartesi günü ögle saatlerinde Malta Valletta’da Grand Harbour içinden start verilecek. 600 millik bu rota son derece zorlu bir parkur ve biz buna haziriz” dedi.

Team Linea Rossa ekibinin diger üyesi Tugrul Elbirler ise bu zorlu yarista hem IRC 5 kategorisinde hem de iki kisilik ekiplerden olusan teknelerin ayrica degerlendirildigi Double Handed kategorisinde yarisacaklarini belirterek, “Team Linea Rossa olarak bu yil ilk kez iki kisilik sinifta yer alarak offshore yarisçilik deneyimimizi arttiracagiz. Türkiye’den bu yarisa katilan tek takimiz ve ayni zamanda kentimiz olan Izmir’i de temsil edecegiz. Bu bilinçle yarisacagiz ve iyi bir derece yapmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Izmirli yelken takimi Team Linea Rossa, 2024 Paris Olimpiyatlari’nda ilk defa düzenlenecek offshore yelken yarislarinda Türkiye’yi temsil etmeyi de hedefliyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °