IZTO'DAN 'E-RUHSAT'A TAM NOT!

IZTO

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener ve Imar Komisyonu Üyelerini ziyaret ederek, Konak Belediyesi'nin baslattigi ve ilk kez uygulanan online isyeri ruhsat ile imar ve mesafe uygunluk basvuru uygulamasini anlat

Konak Belediyesi’nin isyeri açmada büyük kolaylik saglayan online ruhsat basvurusu uygulamasi, Izmir Ticaret Odasi (IZTO) Imar Komisyonu Üyelerine tanitildi. Konak Belediye Baskani Abdül Batur, IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener’i ziyaret ederek ilk kez uygulanan online isyeri ruhsat ile imar ve mesafe uygunluk basvuru islemlerini, belediyenin uzman ekibi ile birlikte anlatti. Baskan Batur, “Özellikle isyeri ruhsatlari ile ilgili online uygulamaya geçtik ve e-ruhsat vermeye basladik. Vatandaslarin da sistemden yararlanarak ruhsat basvurularini kolaylikla yapmasini sagliyoruz” dedi.

Ruhsat, isyerine teslim edilecek

E-ruhsat basvuru kolayligi ile islemlerin seri hale geldigini, basvuru yapanin ruhsat örnegini uygulama üzerinden alabildigini, asil belgenin ise bizzat isyerine getirilecegini ifade eden Baskan Batur, söyle konustu:

“Konak Belediyesi’nde birçok hizmeti daha seri, daha ulasilabilir hale getirdik.  Özellikle de imar planlari, ruhsat basvurulari ile ilgili çalismalari hizlandirdik. Insaat ruhsati, oturma raporu, isyeri ruhsat basvurulari ile ilgili Konaklilardan gelen talepleri dinledik. Geçtigimiz süreçte de konuyla ilgili sikintilari çözmek için çalistik. Özellikle isyeri ruhsatlari ile ilgili online uygulamaya geçtik ve e-ruhsat vermeye basladik. Vatandaslarin da sistemden yararlanarak ruhsat basvurularini kolaylikla yapmasini sagliyoruz. Islemlerini tamamlayan vatandasimiz, ruhsat örnegini bilgisayardan çikti alabilecek ve islemlerini kolaylikla yapabilecek. Asil ruhsati ise biz kendisine götürecegiz, belediyeye gelme zorunlulugu da olmayacak. Yapilan çalismalarda paylasimci olmaya özen gösteriyoruz. IZTO Baskanimiz Mahmut Özgener kardesime de her zaman bize gösterdigi ilgi ve destek için tesekkür ediyorum.” 

Ortak çalisma kültürü vurgusu

IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener de ortak çalisma kültürünü ve birlikte yapilan çalismalari desteklediklerini ifade etti. IZTO web sitesinde online ruhsat uygulamasi linkine yer ayiracaklarini da ekleyen Özgener, “Konak Belediye Baskanimiz Abdül Batur ile yirmi bes yillik bir tanisikligimiz var. Aramizda bir agabey kardes iliskisi var. Ben kendisinin Izmir için bir deger oldugunu düsünüyorum. Hizli karar alabilen, objektif olabilen, kararlari alirken de sehri düsünebilen bir baskan. Ne zaman bir derdimiz olsa hemen dinler, ikiletmez. Sadece bize degil, herkese böyle. Ne zaman yanina gitsek halki dinlerken gördük onu. Biz de her zaman Abdül Batur agabeyimizin yanindayiz. Ortak is yapma, ortak çalisma kültürünü destekliyoruz” diye konustu.