Kadiköy'deki eylemlerde gözaltina alinan 4 süpheli tutuklandi

Kadiköy

Kadiköy'de Bogaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltina alinan 6 süpheliden 4'ü tutuklanirken, 2 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan 6 süpheli Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayi'na getirildi. Savcilik, ifadelerini almasinin ardindan 5 süpheliyi tutuklama talebiyle, 1 süpheliyi de adli kontrol sartiyla hakimlige sevk etti.

Sulh Ceza Hakimligi sorgularinda süpheliler, polislere yönelik bir eylemde bulunmadiklarini ve polis aracina zarar vermediklerini iddia ederek üzerlerine atili suçlamalari kabul etmedi.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi de süpheliler A.K., N.E., Ö,S ve M.D'nin "Görevi yaptirmamak için direnme", "Toplanti ve yürüyüslerde silah ve benzeri alet tasiyarak veya kendilerini taninmayacak hale getirerek katilma", "Terör örgütü propagandasi yapma", "Kanuna aykiri toplanti ve yürüyüslere silahsiz katilarak ihtara ragmen kendiliginden dagilmama" suçlarindan tutuklanmasina karar verdi.

Hakimlik, 2 süpheli hakkinda "Konutu terk etmeme" ve "Yurt disina çikis yasagi" seklindeki adli kontrol tedbirini uygulayarak serbest birakti. (DHA)