Tarih: 09.04.2021 18:13

KADIN KATILLERI NEREDEN, KIMDEN, HANGI SISTEMDEN, CESARET ALIYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Körfez Bagimsiz Kadin Dayanismasi yaptigi açiklamayla olayi kinayarak su açiklamayi yapti:  

Edremit’in Akçay Mahallesi’nde bir kadin arkadasimiz dün sabah öldürülmek kastiyla satir ile dograndi…Üstelik engelli bir çocugunun yaninda…

Adinin Ismail T. oldugu ögrenilen sahis, basina yansiyan bilgilere göre esi Nurhan’in ellerini ve parmaklarini satirla kopardi. Kafasini ve vücudunun çesitli yerlerini de yaraladi. Agir yaralanan kadin arkadasimiz kopan uzuvlariyla birlikte hastaneye kaldirildi ve kopan elleri ve parmaklarinin dikilmesi için baslatilan ameliyat dün gece geç vakitlere kadar sürdü. Dün gece hayati tehlikesi hala sürüyordu. Umariz tez zamanda iyilesir ve yasama döner. Sanik yine bir erkek…Yine bir koca. 

Daha iki gün önce Balikesir’in Gümüsçesme Mahallesi’nde Seda arkadasimiz defalarca bedenine saplanan biçak darbeleri ile kocasi E.K. tarafindan katledilmisti. Yine çocuklarinin gözü önünde…

Ataerkil zihniyet ve sistem tarafindan beslenen ve kollanan erkekler kadinlari, LGBTI+ bireyleri ve çocuklari öldürmeye devam ediyor. Balikesir’de, Körfezde son yillarda üst üste yasanan kadin cinayetleri artik sabrimizi tasirdi. Körfezde kocalari, eski kocalari, erkek arkadaslari, ogullari, babalari tarafindan katledilen Esra Gövem, Hanife Akman, Emine Kuru, Fatma Karabulut, Aygül Yönyül, Pinar Ç, Zeynep Çeliksoy, Isil Çetkin, Selin Kartal, Yonca Tatarka, Vusule Yasar’in, minik Kuzey Efe’nin kanlari daha yerde kurumadi. 

Ülkemizin her yani kan gölüne döndü. Kadinlar ISID yöntemleri ile, satirla, baltayla, sayisiz biçak darbeleri ile öldürülüyor! Kadinlar kendi kararlarina, kendi bedenlerine sahip olma ve özgürlesme mücadelesinde canlarini kaybediyor! Ne yazik ki katiller iyi hal indirimleri ile cezasiz kaliyor! Adeta ödüllendiriliyor!

Körfez bölgemizde, Edremit ve Burhaniye’de hala bir kadin danisma merkezi yok. Siddete maruz kalan, tehdit edilen kadinlara kadin örgütlerinden baska sahip çikacak, yol gösterecek bir destek mekanizmasi yok. Siddete maruz kaldiginda kurumsal mekanizmalarla desteklenmeyen, korunmayan kadinlarin sonu da çogunlukla ne yazik ki “öldürülmek” oluyor. 

Kadin cinayetleri giderek daha fazla artti ve bir “CINSKIRIM” boyutuna ulasti. Ne yazik en çok ihtiyaç duydugumuz dönemde Istanbul Sözlesmesi bir gece yarisi Cumhurbaskani karari ile feshedildi! Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetki ve görevleri çignendi. Ayrica toplumun büyük çogunlugunun Istanbul Sözlesmesi’nden yana olan iradesi hiçe sayildi. Istanbul Sözlesmesi bizim için hala yürürlüktedir. Istanbul Sözlesmesi kadinlarin ve LGBTI+ larin yasamlari için elzemdir, güvencedir. Istanbul Sözlesmesi’nin fesih karari yok hükmündedir. Kabul etmiyoruz!

Körfez Bölgesinde yeterli personele ve donanima sahip, kadinlara psikolojik, ekonomik ve hukuki destek verecek “Kadin Danisma Merkezleri” nin acilen kurulmasini istiyoruz.

Kadin cinayetlerinin önlenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, tüm muhalefeti, tüm ilgili kamu kurumlarini, yerel yönetimleri, kolluk kuvvetlerini, herkesi acilen göreve çagiriyoruz. 

DAHA FAZLA ÖLDÜRÜLMEK ISTEMIYORUZ! HAYATLARIMIZDAN DA, ISTANBUL SÖZLESMESI’NDEN DE VAZGEÇMIYORUZ!





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —