KADIN OYUNLARI FESTIVALI

KADIN OYUNLARI FESTIVALI

Kadin Oyunlari Festivali, Bilkent Center ev sahipliginde Ankara Sanat Tiyatrosu(AST) is birliginde Frida oyunu ile basladi. Bilkent Sahne AST'ta sosyal mesafe kurallari çerçevesinde gerçeklesen gösterim yogun ilgi gördü.

Ulusal ve uluslararasi birçok sanat projesine ev sahipligi yapan Bilkent Center, Kadin Oyunlari Festivali ile tiyatro severleri Bilkent Sahne AST’ta agirladi. Tepe Emlak Yatirim A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatirim A.S. Genel Müdürü Deniz Bozan, CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek ve CHP Milletvekili Gamze Tascier’in de aralarinda bulundugu birçok önde gelen isim festivalin ilk oyununa katilim gösterdi.  

“Sanati ve sanatçiyi her alanda desteklemekten mutluluk duyuyoruz”

Sanati ve sanatçiyi her alanda desteklemekten mutluluk duyduklarini belirten Tepe Emlak Yatirim A.S Yönetim Kurulu Baskani Hayal Olcay festival ile ilgili sunlari söyledi: “Bilkent Center olarak ulusal ve uluslararasi birçok organizasyona ev sahipligi yapmaya devam ediyoruz. Kadin Oyunlari Festivali’ne de ev sahipligi yapmaktan gurur duyuyoruz”

“Sanatin gücünü kullanarak farkindalik yaratmayi amaçliyoruz”

Türkiye’nin en köklü tiyatro kuruluslarindan biri olan Ankara Sanat Tiyatrosu adina açiklamada bulunan AST Halkla Iliskiler Koordinatörü ve Kadin Oyunlari Festivali’nin Direktörü Hasan Aldemir ise festival ile ilgili sunlari söyledi: “Iki yila yakin bir süredir üzerinde çalistigimiz bir projeydi. Festivalimizi kadin mücadelesine destek vermek amaci ile düzenledik. Sadece bir festival olmasinin ötesinde toplum olarak gündemimizden düsüremedigimiz kadin cinayetleri ve kadina siddet konularina dikkat çekmek ve sanatin gücünü kullanarak farkindalik yaratmayi amaçladik.” 

Oyunun basrol oyuncusu Elif Arman ise oyun ile ilgili sunlari söyledi: “Frida’nin çocuklugundan ölümüne kadar geçen sürede yasadiklarini sahneye koydugumuz oyunumuzu izleyicilerimizle bulusturduk. Salonda bos birakilan koltuklarda yasamini yitiren kiz kardeslerimin fotograflarina karsi oynamak beni provalardan oyun asamasina kadar birçok farkli duyguya sürükledi. Keske onlar da su an aramizda olsa ve biz böyle bir farkindalik yaratmak zorunda kalmasak. Festivalimiz vesilesi ile kadina yönelik her türlü siddetin ve ihlalin son bulmasi arzumuzu daha genis kitlelere erismesini saglamak en büyük temennim.” 

 4-11 Mart tarihlerinde, Ankara’da, Bilkent Sahne AST’ta hayata geçen Kadin Oyunlari Festivali, 8 – 17 Mart tarihlerinde Çanakkale Belediyesi, 23 - 27 Mart tarihleri arasinda ise Ayvalik'ta Ayvalik Belediyesi'nin ev sahipliginde Vural Sinemasi Nejat Uygur Sahnesi'nde devam edecek. 

 

SALONLARDA SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYGUN FESTIVAL

%100 dogal havalandirma sistemi bulunan Bilkent Sahne AST’ta, üst düzey hijyen önlemleri uygulandi. Bu kapsamda tiyatro severler salona HES kodu uygulamasi ve ates ölçümü ile alindi. Sosyal mesafe kurallari geregi koltuk sayisinin yariya indirildigi salonda misafirlerin maske kullanim zorunluluklarina dikkat edildi.

Festival boyunca sosyal mesafe kurallari geregi bos birakilacak koltuklara, toplumsal farkindalik yaratilmasi amaciyla yasamini yitirmis kadinlarin fotograflari yerlestirildi. Bu koltuklarin satisindan elde edilen gelir Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu ve Mor Çati sivil toplum kuruluslarina bagislanacak. 

FESTIVAL PROGRAMI

9 Mart Dansöz

10 Mart Evin Kokusu

11 Mart Bernarda