KADINA YÖNELIK SIDDETE HAYIR..!

KADINA YÖNELIK SIDDETE HAYIR..!

KADINA YÖNELIK SIDDETE HAYIR..!

Aliagali kadinlar Sakran’da yasanan kadin cinayetini protesto etmek için bir basin açiklamasi düzenledi.

“KADINA YÖNELIK SIDDETE KARSI HAKLARIMIZDAN, HAYATLARIMIZDAN VAZGEÇMIYORUZ!” diyen kadinlar,

“17 Kasim günü Yenisakran Mahallesi’nde Hasan Atmaca adli erkek tarafindan katledilen kiz kardesimizin çigligina biz Aliagali Kadinlar olarak ses veriyoruz. 

Yani basimiza kadar gelen siddet sarmalinin baslica sebeplerinin; cezasizlik, haksiz tahrik indirimleri ile cinayetlerin mesrulastirilmasi, kadini korumasi gereken kanunlari uygulamayanlar oldugunu biliyoruz. Ailenin artan yükleriyle, her gün artan issizlikle eve kapatilan kadinlar, daha çok siddet görüyor. Yoksulluk ve issizlik, kadinlari siddet gördügü evden ayrilamaz hale getiriyor. Virüsün öldüremedigi kadinlari, bosanmayi ya da ayrilmayi reddeden erkekler öldürüyor. Kadinlar ayni erkek için onlarca koruma ve uzaklastirma karari almis olmasina ragmen herkesin gözü önünde yaralaniyor, öldürülüyor!

Kadin düsmani politikalar, cinsiyetçi ve gerici söylemler her yil yüzlerce kadini aramizdan aliyor. Her üç kadindan biri siddetin en az bir biçimine maruz kaliyorken, hükümet siddeti önlemek için daha etkin mekanizmalar olusturmak yerine, Istanbul Sözlesmesi ve 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesi Yasasi’ni yok etmeye çalisiyor. Istanbul Sözlesmesi’nden çekilme söylemleri kadinlarin kesintisiz mücadelesi sebebiyle iktidar tarafindan askiya alinsa da kadinlara yönelik saldirilar devam ediyor.

Bugün gerici zihniyetin toplumsal dizayninin önündeki tek engel olarak gördügü kadinlari karanlik dehlizlere mahkum etmek isteyen anlayisi geldigi karanliklara gönderme vaktidir. Daha önce oldugu gibi bugün de Aliagali Kadinlar olarak, yitirdigimiz tüm kiz kardeslerimizin adina ve onlarin arasina bir yenimiz daha eklenmesin diye 25 Kasim Kadina Siddete Karsi Mücadele gününde bütün kadinlari sokaga, taleplerimizi haykirmaya, haklarimiza sahip çikmaya çagiriyoruz. 

Kadinlarin örgütlü mücadelesiyle kazandigi haklari kolayca elimizden alamayacaklarini, bir kisi daha eksilmeye tahammülümüz olmadigini göstermeliyiz. Umut biziz, umut sensin! Krizsiz, siddetsiz, savassiz, sömürüsüz bir dünyada sadece ölmemek için degil, esit ve özgür yasamak için, ayakta kalmak için degil ayaga kalkmak için tüm kadinlari alanlarda olmaya çagiriyor, yitirdigimiz kiz kardesimizin faili Hasan Atmaca'nin yargilanmasi ve ceza almasi için mücadele edecegimizi bir kez daha belirtiyoruz”