Tarih: 04.01.2021 18:29

Kadinlara "Afet Yönetim" Egitimi

Facebook Twitter Linked-in

Kadinlarin toplumsal ve ekonomik yasamda yer almasini desteklemek amaciyla Aralik ayi içerisinde "Dijital Pazarlama, Mobil Fotografçilik ve Finansal Bilinçlendirme" egitimlerinin verildigi Çigli'de, Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü'nün öncülügünde önemli bir uygulama daha hayata geçiriliyor. Pandemi kosullari nedeniyle online olarak düzenlenecek program kapsaminda, kadinlara ikamet ettikleri mahallelerin yapilasma, saglik merkezi, ulasim, toplanma alanlari ve acil müdahale teknikleriyle ilgili farkindalik egitimleri verilecek. Bu projeyle kadinlarin, olasi dogal afet durumlarinda psikolojik olarak daha güçlü olmasi ve stres esigi yüksek olan bu süreçlere hazirlikli olmasi, basariyla liderlik etmesi hedefleniyor. 

Model mahalle: Izkent

Programin ilk etabinda uygulama yeri olarak belirlenen Izkent Mahallesi'nden gönüllü 20 kadinla online olarak gerçeklestirilen toplantida; ikamet ettikleri mahallenin risk ve kapasite haritalarinin çikarilmasi, riskleri azaltacak önlem ve tedbirlerin belirlenmesine yönelik egitimler verildi. Proje kapsaminda ikinci toplanti, Egekent ve Izkent Mahallelerinde ikamet eden kadinlarin katilimiyla online olarak gerçeklestirilecek. Iki mahallenin yaklasik 2 ay süren egitimlerinin tamamlanmasindan sonra, diger mahallelerde de egitimlere ve farkindalik çalismalarina baslanacak. Çalismalar sonucunda elde edilen ‘Afete Hazirlik Eylem Plani Kilavuzu’ çalismalari Çigli'nin kamu, yerel ve akademik mekanizmalariyla paylasilacak.

Baskan Gümrükçü: "Kadinsiz hayat olmaz"

Kadinlarin hayatin her alaninda aktif ve güçlü olmalari adina hizmet ve projeler üretmeye devam ettiklerini ifade eden Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, "Öncelikle sunu kabul etmeliyiz ki kadinin toplumdaki yeri güçlenmeden, toplumsal ve sosyal gelisim olmaz. Kadinlara deger vermeyen toplumlar asla ilerleyemezler. Biz de bu bilinçle, kadinlari sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik hayata dahil etmek adina tesvik edici programlari bir bir uygulamaya geçiriyoruz. Son olarak, Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügümüz öncülügünde kadinlara yönelik ‘Afete hazirlik eylem plani’ egitimlerimizi baslattik. Egitimlerini tamamlayan kadinlar, her türlü dogal afette vatandaslarimizin hizmetinde olan Çigli Belediyesi Arama Kurtarma birimimizde de gönüllü olup, egitim alarak görev alabilecekler. Ayrica AFAD ile de koordineli çalismalar yürütecegiz. Hayatin normal akisinda oldugu gibi bu tür sikintili süreçlerin yönetiminde de kadinlarin aktif rol alarak, liderlik yapmalarini saglayacagiz" dedi. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —