Kadinlardan meme kanserine mesaj !

Kadinlardan meme kanserine mesaj !

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Kadinlardan meme kanserine mesaj !

Halk sagliginin korunmasina katki saglamak amaciyla bilinçlendirme çalismalarini sürdüren Karsiyaka Belediyesi, ‘Meme Kanseri Farkindalik Ayi’ kapsaminda Karsiyakali kadinlari Muharrem Candas Spor Salonu’nda bulusturdu. Ücretsiz olarak gerçeklestirilen seminer ve zumba etkinligi yogun ilgi gördü.

‘ERKEN TANI’ VURGUSU

Karsiyaka Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü tarafindan düzenlenen organizasyon, Izmir Meme Hastaliklari Dernegi Baskani Prof. Dr. Aysenur Oktay’in sunumu ile basladi. Meme kanseri ile mücadelede erken taninin önemine vurgu yapan Oktay; hastaligin belirtileri, korunma yollari ve tedavi yöntemleri hakkinda bilgiler verdi.

PEMBE GIYSILERLE ZUMBA

Sunumun ardindan uzman egitmenler esliginde zumba etkinligi gerçeklestirildi. Meme kanseri ile mücadelenin sembol rengi olan ‘pembe’ kiyafetler giyen kadinlar; hem hastaliga karsi ‘Farkindayiz’ mesaji verdi, hem de saglikli yasam için sporun önemine dikkat çekti.

HER 8 KADINDAN 1’INDE GÖRÜLÜYOR

Etkinligin açilisina katilarak kadinlara destek veren Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay “Meme kanseri, hem dünya genelinde hem de ülkemizde kadinlarda en fazla görülen kanser türü. Ne yazik ki dünyada her 8 kadindan 1’i meme kanserine yakalaniyor. Herkes bu gerçegin farkinda olmali. Erken tani halinde tedavisi mümkün olan bu hastaliga karsi bilinçli olmak büyük önem tasiyor. Belediye Baskani olmanin yaninda, bir hekim olarak tüm kadinlara düzenli kontrol çagrisi yapiyorum” dedi. Baskan Tugay, etkinlige katkilari dolayisiyla Prof. Dr. Aysenur Oktay’a tesekkür plaketi takdim etti.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °