Kadinlarin emegi, bebek bohçalarinin nuru…

Karaburun Belediyesi, ilçenin köylerinde ikâmet eden kadinlarin ek gelir elde etmeleri için özgün bir projeye basladi. Buna göre kadinlarin el emekleri ile ördükleri bez oyuncaklar, Karaburun Belediyesi tarafindan satin alinacak.

Gündem 7.02.2021 17:58:56 0
Kadinlarin emegi, bebek bohçalarinin nuru…

Oyuncaklar, Belediye’nin yeni bebegi olan çiftlere vermek için hazirladigi geleneksel Karaburun bohçalarina konulacak ve Baskan Ilkay Girgin Erdogan tarafindan ilçedeki çocuklara armagan edilecek. 

Proje hakkinda bilgi veren Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, plastik kullanilmadan ve tamamiyla yünden yapilan oyuncaklarin çocuklarin sagliklarina hiçbir zarari olmadigini söyledi. 

 PLASTIK YOK, SAGLIK VE EL EMEGI VAR

Ilçede yüzyillardir yasatilan bohça gelenegini, göreve geldikten sonra belediye eliyle sürdürdüklerini hatirlatan Erdogan, “Yeni bebegi olan, bebek aglamalarinin huzurunu yasayan hemsehrilerimize, acil ihtiyaçlarindan olusan bohçalari vermeye basladik. Kadinlarimizin ürettikleri oyuncaklari satin alarak bu bohçalara koyacagiz. Bu bebekler ayni zamanda çocuklarimizin uyku arkadaslari olacak. En kiymetli varliklarimiz olan çocuklarimizin Çin mali, ucuz ve pek çogu kanserojen maddeler içeren oyuncaklar ile oynamalarina izin vermeyelim.” dedi. 

Oyuncaklarin seçiminde iyi insan olmayi, çevresine ve ailesine fayda saglamayi ögütleyen karakterlerin seçimine özellikle dikkat ettiklerini vurgulayan Ilkay Girgin Erdogan, Belediye olarak kendisinin de bu oyuncaklardan satin alarak ihtiyaç sahibi çocuklara dagitacaklarini kaydetti. 

Karaburun’un köylerinde geçimini tarim ve hayvancilikla saglayan vatandaslarin pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçtiklerine dikkat çeken Erdogan, söyle devam etti: 

“Belediyecilik anlayisimizda, kadinlarimizin sosyal yasama daha fazla katilmalarina, sofralarindaki ekmegi büyütmeleri özel bir önem veriyoruz. Onlara ek gelir saglayan oyuncak üretimi arttikça, ilçemizi ziyaret eden vatandaslarimizin da bu oyuncaklardan satin almalari için kadinlarimiza imkân yaratacagiz.” 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °