Kadir Topbas'a veda

Tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden eski Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Kadir Topbas'in cenazesi yapilacak tören öncesi Beyoglu Belediyesi ve IBB önünde cenaze töreni düzenlendi. IBB'de düzenlenen tören ardindan Kadir Topbas'

Güncel 14.02.2021 14:38:22 0
Kadir Topbas

Istanbul Büyüksehir Belediye Eski  Baskani Kadir Topbas son yolculuguna ugurlaniyor...

Fatih Camii'ndeki cenaze töreninde konusan Cumhurbaskani Erdogan, 'Su anda musallada bulunan degerli kardesimiz, Kadir Topbas Bey'le yol arkadasligimiz Çarsamba'da Istanbul Imam Hatip Okulu'nda basladi. Tabi Imam Hatip Okulu'na girdigimizde Kadir abimiz bizim 4-5 yil önümüzdeydi. Orada baslayan yol arkadasligimiz daha sonra davada da beraber sürdü' dedi.


"TEBESSÜMÜ HEPIMIZI KUSATMISTIR"

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptigi konusmada Topbas’in ailesine ve sevenlerine bassagligi diledi.

"Istanbul'umuza gece gündüz demeden hizmet eden Kadir agabeyimizi ugurlamak için geldik." diyen Yerlikaya, "Mekani cennet olsun, derecesi ali olsun diyoruz. Cenab-i Allah hepimize sayili nefes vermis. Kardesiz inaniyoruz, yaptigimiz her türlü fiil, söyledigimiz her söz, her seyimiz ilahi kamerada kayit altinda. Bir hos seda birakarak bu ayrilabilmek herkese nasip olsun. Kadir agabeyimiz o güzel tebessümüyle gönüllerimize her zaman cila çekmistir. Tebessümü hepimizi kusatmistir. Ayrimcilik nedir bilmeden, iki günü bir olmadan hareket etmistir, hizmet etmistir. Onun tebessümü hep içimizi isitmistir. Istanbul'a hizmet yolculugu Beyoglu’ndan basladi. Istanbul'daki eserleri hep yasayacak, hep hayirla yad edilecektir. Bizler gönlümüzden geldigince söylüyoruz ki hakkini helal et Kadir agabey diyoruz." seklinde konustu.

"KADIR TOPBAS, HEM ISTANBUL HEM DE IBB KURUMU IÇIN ÇOK KIYMETLI BIR YERE SAHIPTIR"

IBB Baskani Ekrem Imamoglu da konusmasinda Topbas'in Istanbul'a uzun yillar hizmet ettigini, kendisine büyük bir teveccüh oldugunu belirterek, sunlari ifade etti:

"Istanbul gibi bir sehri yönetmek üzere vatandas tarafindan görevlendirilmek büyük bir onurdur, herkese nasip olmaz. Maalesef Kovid-19 tedavisinin ardindan kaybettigimiz Kadir Topbas beyefendiyi hep beraber ugurlayacagiz. Az önce bahsettigim onuru kiymetli Kadir Topbas 4 kere yasamistir. Biri Beyoglu Belediye Baskanligi, 3'ü de IBB Baskanligi. Kadir Topbas, hem Istanbul hem de IBB kurumu için çok kiymetli bir yere sahiptir. Vatandasimizin kendisine gösterdigi büyük bir teveccüh vardir, bunda hiçbir kusku da yoktur. Topbas, Istanbul'a yaptigi hizmetlerle teveccüh görmüstür. IBB fertleri kendisini her zaman sükranla anacaktir. Kadir agabey kimligiyle siyasette de çok farkli bir davranis biçimine sahipti. Kimsenin kalbini kirmamaya özen göstermistir. Istanbul'a bize göre 20 yil hizmet etmistir. Allah razi olsun, mekani cennet olsun."

"BIRAKTIGI HIZMETLER, ESERLER MAHSERDE SAHITLIK EDECEK"

IBB Meclisi AK Parti Grup Baskanvekili ve Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Topbas'in kendileri için sadece bir büyüksehir belediye baskani degil onun da ötesinde 35 yildir tanidigi bir dava arkadasi oldugunu söyledi.

Göksu, "35 yildir kendisiyle bizzat tanisikligimiz var. Hayatimizin her aninda bir sekilde kesisti, zor zamanlarda zorluklari paylastigimiz ve ayni duygularla ayni istikameti yürümeye sahitlik yaptigimiz bir büyügümüzdür. Hem fiilen hem de uzun süren bir dava arkadasligimiz vardi. Siyasette birlikte mücadele ettik. Biraktigi hizmetler, eserler mahserde sahitlik edecek. Rabbim sahitligimizi kabul etsin. Sen güzel insandin, makamin cennet olsun." diye konustu.

"SAYGIDEGER BIR ISTANBUL BEYEFENDISIYDI"

IBB Meclisi CHP Grup Baskanvekili Dogan Subasi da kendisinin IBB Meclis Üyeligi yaptigi önceki dönem Topbas ile mesai yaptigini ve zaman zaman bir araya geldiklerini belirterek, söyle devam etti:

"Çalistigimiz bu süre içerisinde merhum Kadir agabeyimizi saygideger bir Istanbul beyefendisi, sorumluluklarina sahip çikmaya çalisan bir IBB Baskani olarak tanima firsati buldum. Kendisinden her zaman saygi gördük. Büyük üzüntü içerisindeyim. IBB ve bütün camiasi kendisini saygi ve sevgiyle anacaktir."

Konusmalarin ardindan Istanbul Il Müftüsü Mehmet Emin Masali dua etti. (AA)


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °