KAFES EZIYETINE 40 FIRMA DAHA DUR DEDI

Kafessiz Türkiye'nin kafes eziyeti konusundaki kazanimlarini gözler önüne seren "2021 Yumurta Takip Raporu”na göre 82 markadan 40'i hayvanlar için iskence olan kafes sistemlerinden elde edilen yumurtalari kullanmamayi taahhüt etti.

Çevre 16.09.2021 11:10:29 0
KAFES EZIYETINE 40 FIRMA DAHA DUR DEDI

Tavuklari kafes eziyetinden kurtarmak için çalisan Kafessiz Türkiye’nin, kafes eziyeti konusundaki kazanimlarini gözler önüne seren “2021 Yumurta Takip Raporu” yayimlandi.

Tu¨rkiye’de yumurta endüstrisi için yetis¸tirilen tavuklarin kafes sisteminden kurtulmasi ic¸in 2018’den beri faaliyet go¨steren Kafessiz Tu¨rkiye'nin 2021 yili Yumurta Takip Raporu’na göre, Türkiye’de restoran, gida üretimi, otel, perakende ve yemek servisi sektörlerinde lider 40 marka, hayvanlar için iskence olan kafes sistemlerinden elde edilen yumurtalari kullanmamayi taahhüt etti.

Konda Arastirma ve Danismanlik tarafindan Ocak 2021’de yapilan anket Türkiye’nin agirlikli çogunlugunun, tavuklarin endüstriyel kafeslerde yetistirilmesini dogru bulmadigini, kafes sisteminin yasaklanmasi gerektigini düsündügünü ve hayvanlari kötü sartlarda yetistiren firmalarin ürünlerini satin almayacaklarini ortaya koydu.

40 MARKA TAAHHÜT VERDI

Raporda Kafessiz Türkiye’nin, Türkiye’de otel-konaklama, perakende, restoran, gida üretimi ve yemek servisi sektörlerinde hizmet veren 82 markanin yumurta tedarikini takip ettigi belirtilirken, 82 markadan 40’inin kafessiz sisteme geçis için taahhüt verdigi ifade ediliyor. 13 farkli otelcilik ve konaklama markasinin kafessiz yumurta kullanma taahhüttü vermesi ile birlikte kafessiz sisteme geçiste en büyük ilerlemenin otelcilik ve konaklama sektöründe oldugu görülüyor.

Kafes sistemini terk etme taahhüdünü imzalayan firmalardan bazilari sunlar; Burger King, Caffê nero, Barilla, sodexo, Nesttle, The Marmara hotel.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °