Tarih: 15.06.2022 15:02

KAKLIÇ SANAT AKADEMISI'NIN ILK SERGISI AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in


Çigli Belediyesi Kakliç Sanat Akademisi’nde egitim alan yagli boya resim, heykel ve su kabagi islemeciligi kursiyerlerinin ortak sergisi açildi. Sergi, 17 Haziran Cuma gününe kadar sanatseverleri agirlamaya devam edecek.

Kakliç Sanat Akademisi’nde yagli boya resim, heykel ve su kabagi islemeciligi kursiyerlerinin ortak sergisinin açilisi yapildi. Kakliç Mahallesi’nde düzenlenen sergiyi ziyaret eden Baskan Gümrükçü, eserleri tek tek inceledi. Egitmenler ve kursiyerlerle bol bol sohbet etti. Baskan Gümrükçü, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi emekli Heykel Bölümü Baskani Nusret Basöner ve Kakliç Mahalle Muhtari Mehmet Aydogdu ile birlikte kursiyerlere sertifikalarini takdim etti. Sanatseverler 17 Haziran Cuma gününe kadar açik olacak sergiyi 08:30-17:30 saatleri arasinda ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.


“ÇIGLI TARIHINDE BIR ILK”

Sergi ziyaretinde konusan Baskan Gümrükçü, “Çiglimizin taninirligini ve marka degerini artirmak adina çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sahip oldugumuz potansiyeli dogru yönlendirmek için turizm, ticaret, sanat ve egitim dünyasindan paydaslarimizla Kakliç’ta toplantilar düzenliyoruz. Yatirimlarimizi bu toplantilar neticesinde sekillendiriyoruz. Güzel Izmir’imizin en önemli tarim ve hayvancilik merkezlerinden olan Kakliç’i baslattigimiz yatirimlarla turizm ve sanatsal üretim anlaminda da önemli bir merkez haline getirecegiz. Açilisini yaptigimiz bu sanat sergisi bu anlamda çok kiymetli. Ayrica Çiglimiz için de bir ilk. Çigli, kentlesme ve sportif yatirimlarin yani sira sanatsal üretime sagladigi katkiyla da önümüzdeki yillarda adindan sikça söz ettirecek. Bu yolda bizlerle birlikte yürüyen egitmenlerimize ve birbirinden güzel eserler ortaya çikaran kursiyerlerimize tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” diye konustu.

Sanatseverlere çagrida bulunan Gümrükçü, “Izmirli sanatçi ve sanatseverleri sergimizi gezmeye bekliyoruz. Kurslarimiza Kakliç ve Sasali Mahallelerinden katilan hemsehrilerimizin el emegi ile ürettikleri su kabagi ürünleri alarak sanatsal üretime destek de olabilirler. Çigli Belediyesi olarak, sanatin ve sanatçinin hak ettigi degeri görmesi adina üzerimize düsen ne varsa yapmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —