KAMU ISÇILERINE EK ÖDEME TARIHLERI BELLI OLDU

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla yayimlanan karara göre, devlet ve bagli müesseselerinde çalisan isçilere bu yil ek ödemenin birinci yarisi 4 Temmuz'da, ikinci yarisi ise 16 Aralik'ta yapilacak.

Gündem 24.06.2022 12:48:23 0
KAMU ISÇILERINE EK ÖDEME TARIHLERI BELLI OLDU


Kamuda ve belediyede çalisan isçilere yapilacak olan ek ödeme (tediye) için Cumhurbaskani Karari bugünkü Resmi Gazete’de yayimlandi.

6772 sayili Devlet ve Ona Bagli Müesseselerde Çalisan Isçilere Ilave Tediye Yapilmasi Hakkinda Kanun kapsamina giren kurumlarda çalisan isçilere, 2022 yilinda verilecek ilave tediyenin birinci yarisinin 4 Temmuz 2022, diger yarisinin da 16 Aralik 2022 tarihlerinde yapilmasina iliskin Cumhurbaskanligi tarafindan karar verildi.

Söz konusu yasaya göre ‘Sermayesinin yarisindan fazlasi Devlete ait olan sirket ve kurumlarla belediyeler ve bunlara bagli tesekküller, 3460 ve 3659 sayili kanunlarin sümulüne giren Iktisadi Devlet Tesekkülleri ve diger bilcümle kurum, banka, ortaklik ve müesseselerinde müstahdem olanlardan Is Kanununun sümulüne giren veya girmeyen yerlerde çalismakta olan ve Is Kanununun muaddel birinci maddesindeki tarife göre isçi vasfinda olan kimselere, ücret sistemleri ne olursa olsun, her yil için birer aylik istihkaklari tutarinda ilave tediye’ yapiliyor.


Yine bu yasaya göre ‘Bu isçilere mezkür maddeler geregince yapilan tediyelerden ayri olarak her yil için bir aylik istihkaklari tutarini geçmemek üzere Cumhurbaskani karariyla ayni nispette bir ilave tediye daha’ yapilabiliyor.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °