Kamuya 100 bin memur alimi 2021...

Yeni Ekonomi Programi kapsaminda bütçelendirilen 35 bin personel alimi sürerken, 65 bine yakin alim daha yapilacak. Yeni yilda doktor, ögretmen, eczaci, din görevlisi, hemsire de dahil olmak üzere birçok meslek grubundan alim yapilacak. Kamuda engelli çal

Gündem 1.01.2021 18:22:33 0
Kamuya 100 bin memur alimi 2021...

Koronavirüs salgininin ardindan kamuda artan, güvenlik açigi ile birlikte yeni personel alimlari ne zaman yapilacak arastiriliyordu. KPSS sonuçlarinin açiklanmasi memur ihtiyacinin artmasi nedeniyle kadroya yerlesmek isteyen adaylar, kamuya yeni memur alimlari ne zaman yapilacak arastirmaya basladi. Yeni Ekonomi Program öncesinde yapilan açiklamada 35 bine yakin personel alimina dair karar verildigi söylenmisti. Yeni Ekonomi Programi ile birlikte 2021 yili içerisinde 65 bin personel daha alinmasi bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlügü, Polis Akademisi Baskanligi'nin PÖH, PMYO, POMEM, PAEM alimlari için vatandaslar beklemeye basladi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi 50 uzman yardimcisi, Tarim ve Orman Bakanligi 826 isçi, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi 250 uzman yardimcisi, Gençlik ve Spor Bakanligi sözlesmeli 500 yurt yönetim memuru, Saglik Bakanligi 16 bin personel alimi ve Emniyet ve Genel Müdürlügü 400 bekçi alimi yapacak. PTT 2023 yilina kadar 55 bin personel alimi gerçeklestirecek.

MSB UZMAN YARDIMCISI VE MEMUR ALIMI YAPACAK

Milli Savunma Bakanligindan (MSB) gelen duyuruda, Kuvvet Komutanliklari ve Milli Savunma Üniversitesinde istihdam edilmek üzere memur ve Bakanlik ve Genelkurmay Baskanliginda istihdam edilmek üzere uzman yardimcisi alimi yapilacak. Silahli Kuvvetler MSB Ankara merkez teskilatinda görev yapmak üzere uzman yardimcilari alinacak. Yeni alinacak personeller Ankara'daki Genelkurmay Baskanligi Karargahinda görevli olacak. Milli Savunma Bakanligi uzman yardimciligi için son basvuru tarihi 31 Ocak 2021 olarak açiklandi. Basvuru detaylari ise "https://personeltemin.msb.gov.tr/" adresinden paylasildi. Milli Savunma Bakanligi uzman yardimciligi basvuru formuna bu linkten ulasilabilecek.

DHMI 24 ASISTAN HAVA TRAFIK KONTROLÖRÜ ALIMI YAPACAK

Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügü (DHMI) tarafindan yapilan açiklamaya göre 24 asistan hava trafik kontrolörü alacak. Alimlar sinavla yapilacak ve basvurular 8-26 Subat 2021'de "http://isbasvuru.dhmi.gov.tr" adresinden yapilacak. Adaylar sinava çagrilirken yazili tebligat gönderilmeyecek. Aday listesi, sinav tarihi, yeri ve saati Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügünün (DHMI) resmi internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) duyurulacak. Sinava katilarak basarili olan adaylarin yazili sinav sonrasinda sözlü sinavlari yapilacak. Sözlü sinavlara iliskin adaylara iliskin liste, sinav tarihi, yeri ve saati belirtilerek, yine resmi internet adresinden duyurulacak.

BTK 30 BILISIM UZMAN YARDIMCISI ALACAK

Resmi Gazete'de yer alan ilanda, BTK'nin merkez teskilati hizmet birimlerine, bilisim uzman yardimcisi alimi yapilacak.. Adaylar öncelikle yazili ve sözlü sinavlardan geçecek. Alimlar için egitim durumuna göre yapilacak;

Hukuk fakültesi mezunlarindan 10,

En az dört yillik lisans ögrenimi veren fakülte ve yüksek okullarin siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve isletme fakülteleri veya bölümleri mezunlarindan 5,

Mühendislik alaninda elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberlesme, telekomünikasyon fakülteleri veya bölümleri mezunlarindan 8,

Bilgisayar mühendisligi bölümleri mezunlarindan 4,

Endüstri mühendisligi bölümleri mezunlarindan 3

Yazili sinava katilacak adaylar kurumun resmi internet sitesinden duyurulacak. Yazili sinav, 27-28 Mart 2021'de Ankara'da yapilacak. Sinav yeri ve saati BTK'nin internet sitesinden (www.btk.gov.tr) basvurularin tamamlanmasini müteakip duyurulacak.

SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLIGI 50 UZMAN YARDIMCISI ALACAK

Resmi Gazete'de yayimlanan ilanda Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin merkez teskilatinda görevlendirilmek üzere, üniversitelerin çesitli bölümlerinden mezun 50 personel alimi yapilacak. Personel alimlari için sözlü sinavlar 4-15 Ocak 2021 tarihleri araliginda yapilacak. Sinav basvurulari Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin resmi internet sitesi https://www.sanayi.gov.tr/anasayfa üzerinden yapilacak.

CEZA VE TEVKIFEVLERI GENEL MÜDÜRLÜGÜ'NE 40 ÖGRETMEN ALINACAK

Resmi Gazete'de yayimlanan ilana göre bakanlikça, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarina sözlü sinav ile 9'uncu dereceli kadrolara, 35 erkek ve 5 kadin olmak üzere toplam 40 kadrolu ögretmen alimi yapilacak...

Basvurular, 18 ile 29 Ocak 2021 tarihleri arasinda e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan is basvuru ekranini kullanarak gerçeklestirecek ve sahsen ya da posta yoluyla yapilan basvurular kabul edilmeyecek.

Adaylarin ögrenim durumlari Yüksekögretim Bilgi Sistemi web servisleri araciligi ile 2020 KPSSP3 puani, Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi Baskanligi (ÖSYM) web servisleri araciligi ile alinacak. Basvuru asamasinda Yüksekögretim Bilgi Sisteminde yer alan ögrenim bilgileri dikkate alinacak. Basvuru yapacak adaylar, isleminin nasil yapilacagina dair hazirlanan e-Basvuru Kilavuzu'na (cte.adalet.gov.tr) adresinden ulasabilecek. Basvuru sartlarini tasimayan adaylarin basvurulari degerlendirmeye alinmayacak.

TÜBITAK 90 PERSONEL ALACAK

TÜBITAK'in Resmi Gazete'de yer alan ilaninda, Bilisim ve Bilgi Güvenligi Ileri Teknolojiler Arastirma Merkezi'nde (BILGEM) açik kadrolarda görevlendirilmek üzere Ankara'da 55, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 35 kismi süreli proje personeli (aday arastirmaci) alimi yapilacak... BILGEM alimlari için basvuru detaylari, sartlar ve süreçler TÜBITAK'in resmi internet sitesi (www.tubitak.gov.tr) ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ve Türkiye Is Kurumunun (ISKUR) internet sayfalarindan paylasilacak. Basvurular için gerekli kosullar ve süreçler hakkindaki bilgilere kurumun internet sayfasi TÜBITAK Is Basvuru Sistemi (https://kariyer.tubitak.gov.tr) üzerinden 20 Ocak 2021'e kadar gerçeklestirilebilecek.

SÖZLESMELI 16 BIN SAGLIK PERSONELI ALIMI

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaskanligi kararina göre 2021 yilinda 16 bin sözlesmeli saglik personeli istihdam edilecek. Adaylarin arastirdigi 16 bin sözlesmeli saglik personeli alim tarihleri ise henüz netlesmedi. Koronavirüs salginindan dolayi binlerce saglik personeli alimi yapilmaya devam edecegini belirten Bakan Koca, Aralik ayinda 12 bin saglik personeli alimi için duyuruda bulunmustu. 16 bin saglik personeli alimi için açiklama yapmasi gereken Bakan Koca herhangi bir detay vermedi. 16 bin sözlesmeli saglik personeli alimlari duyurusu ne zaman nereden yapilacak henüz bilinmiyor. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °