Kan donduran plan!

Mugla'nin Fethiye ilçesinde Kelebekler Vadisi'nde fotograf çektirirken kayaliklardan düserek karnindaki 7 aylik bebegiyle ölen kadinin tutuklanan esi hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle dava açildi. Iddianamede sanigin, 400 bin

Gündem 8.02.2021 20:38:56 0
Kan donduran plan!

Izmir'den Fethiye'ye tatile gelen 32 yasindaki Semra Aysal'in, Kelebekler Vadisi'nin üst kismindaki kayaliklardan yaklasik 2,5 yil önce düserek hayatini kaybetmesiyle ilgili tutuklanan esi Hakan Aysal hakkinda "tasarlayarak öldürme" suçundan hazirlanan iddianame Fethiye Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sanigin esini planlayarak öldürdügü belirtilen iddianamede, "Sanigin plani dogrultusunda öncelikle tek lehdari kendisi olacak sekilde esi adina 400 bin lira teminat bedelli ferdi kaza sigortasi yaptirdigi, sonrasinda tatil bahanesiyle geldikleri Fethiye'de 7 aylik hamile esini Kelebekler Vadisi yamacina götürdügü, orada 3 saat kadar oturduklari, sanigin bu arada ortaligin tenha oldugu bir ani bekledigi, bu ani yakaladigi anda da esini uçurumdan asagiya iteklemek suretiyle kasten öldürdügü anlasilmaktadir." ifadelerine yer verildi.

Hakan Aysal'in olayin ardindan kisa bir süre içerisinde 400 bin lirayi almak için sigorta sirketine gittigi aktarilan iddianamede, sorusturma nedeniyle sanigin basvurusunun kabul edilmedigi kaydedildi.

"ESIMI BEN ITTIRMEDIM"

Sanik, iddianamede yer alan ifadesinde, tatil için Fethiye'ye geldiklerini ve fotograf çekilmek için Kelebekler Vadisi'ne gittiklerini anlatti. Esiyle kuracaklari isle ilgili konustuklarini ve birkaç fotograf çektiklerini öne süren sanik, söyle devam etti:

"Fotograf çektikten sonra esim telefonu çantasina koydu. Benden telefonu istedi. Yerimden kalktim ve bir iki adim ilerideki çantasindan telefonunu aldigim esnada arkamdaki esimin çigligini duydum. Geri döndügümde esim yoktu. Uçurumdan asagi baktim saga sola kosturdum. Esimi ben ittirmedim."

Semra Aysal, Kelebekler Vadisi'nde 19 Haziran 2018'de fotograf çektirirken kayaliklardan düserek karnindaki 7 aylik bebegiyle hayatini kaybetmisti. Esini iterek ölümüne neden oldugu ileri sürülen Hakan Aysal (40) 21 Kasim 2020'de tutuklanmisti. AA


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °