KANI BEKO: BERGAMA BELEDIYESI ESNAF CINAYETI ISLIYOR

KANI BEKO: BERGAMA BELEDIYESI ESNAF CINAYETI ISLIYOR

CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, Izmir Bergama'da AK Parti'li belediyenin meclis bahçesi yapilacak bahanesi ile 104 esnafin dükkanini mahkemenin durdurma kararina ragmen yikima baslanmasina tepki gösterdi.

Izmir Bergama'da AK Parti'li belediyenin meclis bahçesi yapilacak bahanesi ile 104 esnafin dükkanini mahkemenin durdurma kararina ragmen yikima baslanmasina tepki gösteren CHP'li Beko, bunun bir sosyal cinayet oldugunu vurguladi. Esnafin magduriyetini dile getiren Beko, Belediye baskanina, "Mahkeme süreci tamamlanana kadar tahliye baskisindan belediye vazgeçmelidir" çagrisinda bulundu.

Hafta sonu Bergama’ya giden CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, Bergama futbol sahasinin etrafinda 104 dükkanin sabah erken saatlerden itibaren polis ve zabita nezdinde elektriklerinin kesildigi belirtti.

KARAR SIYASI

TEDAS Bölge Müdürü ile görüstügünü ve tebligat yapmadan esnafin elektriklerini kesemeyecekleri uyarisinda bulunan Beko, kararin siyasi oldugunu vurgulayarak, "Kendisi bana "Belediye bölgede riskli binalar olduguna dair dilekçe verdi, biz de kestik" dedi. Buna karsilik, aldiginiz karar siyasidir. Izmir Büyüksehir Belediyesi sulari kesmemis, kaldi ki yürütmeyi durdurma karari var dedim. Bergama Belediye Baskani ile görüstüm. Esnaf diyor ki; baskan bize söz verdi bizi magdur etmeyecegini söylemisti dediler. Baskan ise, “evet dogrudur, ancak biz TOKI ile anlastik, bu bölgeyi temizleyip bu ay sonunda TOKI’ye teslim etmemiz gerekiyor. Yaptigimiz protokol böyle” dedigi diyalogu paylasti.



BU BIR SOSYAL CINAYETTIR

Bergama’da Millet Bahçesi yapilacagi gerekçesiyle 104 dükkan için yikim karari alindigini ve AKP’li Belediye tarafindan alinan bu kararin mahkemeden çikan yürütmeyi durdurma kararina ragmen yikima baslandigini ve yapilanin bir sosyal cinayet oldugunu ifade eden CHP'li Beko, tepkisini su sözlerle dile getirdi: "Zaten zor durumda olan esnafi adeta yasarken ölüme sürüklemistir. Kara kisin ortasinda dükkanlari elektriksiz birakmak, zaten zor kosullar içinde olan esnafin isyerlerini tahliyeye zorlayarak yikmak kabul edilemez. Bu bir sosyal cinayettir. Buradaki esnaf kardeslerimizin aileleri var, bakmakla yükümlü olduklari çocuklar ve yaslilar var. Bir an önce dükkanlarin elektrikleri açilmali ve kalici bir çözüm bulunmali. Esnaf ve yanindaki isçilerin insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarini karsilayacak bir maas yani gelire ihtiyaci var. Mahkeme süreci tamamlanana kadar tahliye baskisindan belediye vazgeçmeli."

--