KANSER KÖK HÜCRELERI ILE MÜCADELEDE FITOTERAPI

KANSER KÖK HÜCRELERI ILE MÜCADELEDE FITOTERAPI

Fitoterapi uzmani Dr. Senol Sensoy kanser tedavisinde kanser kök hücrelerine müdahalenin önemine dikkat çekti.

Kanserle mücadelede ilk basamak aslinda nasil bir düsmanla karsi karsiya oldugumuzu anlamaktir. Son yapilan bilimsel arastirmalar göstermektedir ki kanserin iki çesit hücresi vardir. Birincisi kanser hücreleri ikincisi ve daha tehlikeli olani kanser kök hücreleri.

Kanser Kök Hücreleri Ile Kanser Hücrelerinin Farki

Kanser kök hücrelerini normal kanser hücrelerinden ayiran özellikler söyle siralanabilir: Daha güçlü yapiya sahipler, hizli bölünerek kisa sürede onbinlerce yeni kanser hücresi üretebilirler, kemoterapi ve radyoterapiye karsi savunma duvari olustururlar ve çogu zaman etkilenmezler.

Kemoterapi Alirken Kitleler Neden Büyüyor?

Çogu kanser hastasinda rastladigimiz bir durumla konuyu bagdastiralim. "Hocam kemoterapi aliyordum, kitleler küçülüyordu çok seviniyordum ancak bir anda kitleler büyümeye ve farkli organlara yayilmaya basladi, neden oluyor bu?" Sebebi kanser kök hücreleridir. Kemoterapi ilk basladigi anda savunmaya çekilen bu kök hücreler, kemoterapi ilaçlarina karsi önce bagisiklik kazanir, ardindan saldiriya geçer.

Kanser Neden Nükseder?

Çok sik duydugumuz ikinci bir durumsa söyledir: "Hocam, tam kanseri yendim, hersey yolunda derken, tedaviler bittikten 2-3-5 sene sonra kanser tekrar nüksetti. Bu nasil oluyor?" Aslinda bunun da sebebi kanser kök hücreleridir. Kemoterapi ve radyoterapi ile vücuttaki tüm kanser hücreleri yok edildi sanilirken bazen kanser kök hücreleri saklanmayi basarmaktadir. Kisinin bagisiklik sisteminin zayif bir aninda hizla çogalarak kanserin nüksetmesine sebep olurlar.

Kanser Kök Hücre Tedavisinde Tibbi Bitkilerin Etkisi

Iste bu noktada devreye fitoterapi yani profesyonel bitkisel tedavi girmektedir.

Dünya çapinda onlarca üniversite son yillarda kanser tedavisi konusundaki çalismalarini bu kök hücrelere ayirmaktadir. Curcumin, likopen, astaksantin, resvaratrol, zeytin yapragi gibi onlarca bitki özü çalismalara konu olmustur. Bu bitki özlerinin dogru formda ve dogru formüllerle uygulanmasi neticesinde kanser kök hücrelerinin de yok edilebildigi tespit edilmistir. Iste kanser tedavisinde asil basariya götüren yol ve yöntem de budur.

Her Tedavinin Yaninda Mutlaka Fitoterapi

Bagisiklik sistemini güçlü tutmak, kemoterapi ve radyoterapinin etkinligini artirip yan etkilerini azaltmak, hem kanser hücreleri hem de kanserin kök hücrelerinin yok edilmesi için tüm kanser hastalarina var olan tedavilerine ek olarak mutlaka bitkisel tedavi destegi öneriyoruz. Ailesinde kanser geçmisi olan kisilerin ya da çevresel faktörlerin kanseri tetikleme orani yüksek olan kisilerin kanserden korunmak için fitoterapiden faydalanabileceklerini de unutmayalim.