Tarih: 30.11.2021 11:29

KANSERDEN KORKMA,GEÇ KALMAKTAN KORK

Facebook Twitter Linked-in

Karsiyaka Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü tarafindan, Çarsi Kültür Merkezi'nde ‘Meme Sagligi Konusunda Bilmek Istedikleriniz’ adli söylesi düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte kadinlarda görülen meme kanseri hastaliginin, son yillarda daha sik olarak görüldügü ve tarama programlarinin yaygin olarak kullanilmasi, erken tani olanaklarinin artmasi ve tedavide saglanan gelismelerin meme kanseri tedavisindeki basariyi artirdigi belirtildi.

Çarsi Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen söylesiye Radyoloji Uzmani Prof. Dr. Aysenur Oktay konusmaci olarak katildi. ‘Meme Sagligi Konusunda Bilmek Istedikleriniz’ toplumda meme kanseri farkindaligini artirmak ve bu konuya dikkat çekmek için tüm merak edilenleri anlatti. Katilimcilarin sorularini yanitladi.

Yapilan çalismalarda, dünyada her yil 1.7 milyon kadinin meme kanseri tanisi aldiginin ve her 8 kadindan birisinin meme kanseri oldugunu belirten Oktay, hastalikla mücadele edebilmenin en önemli unsurunun erken teshis olduguna dikkat çekti. Oktay, “ Kadinlarda en fazla görülen kanser, meme kanseridir. Bu hastalikta erken teshis çok önemli. Kadinlarin 40 yas öncesi meme muayenesi ve ultrason tetkiki, 40 yas sonrasi senede bir kez mamografi tetkikiyle taramalari yapilmali'' diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —