Kansere yenik düsen Hüner Coskuner'in ölmeden önceki son istegi yürekleri sizlatti!

57 yasindaki Klasik Türk müzigi sanatçimiz Hüner Coskuner, bir süredir mücadele ettigi multiple miyelom (kemik iligi kanseri) hastaligina yenik düstü. Dün aksam tedavi gördügü hastanede hayata gözlerini yuman Hüner Coskuner ölümü ile sevenlerini yasa bogd

Gündem 5.02.2021 10:58:51 0
Kansere yenik düsen Hüner Coskuner

Türk Sanat Müziginin güçlü seslerinden biri olarak bilinen Hüner Coskuner dün aksam saatlerinde tedavi gördügü hastanede hayata gözlerini yumdu. 57 yasindaki Hüner Coskuner gelisen nefes darligi sonrasi durumu agirlasarak yogun bakima kaldirilmisti. Ünlü sanatçi bir süredir savastigi kemik iligi kanseri nedeni ile yogun bakima alindigi günün aksaminda saat 22.00 civarinda vefat etti.

Hüner Coskuner, Nisan 2020'den beri multiple miyelom (kemik iligi kanseri) ile mücadele ediyordu. Miyelom rahatsizligi tedaviye cevap vermedi ve daha farkli daha yogun uygulamalara ragmen herhangi bir iyilesme saglanamadi. Yeniden radyoterapi ve immünolojik (bagisiklik güçlendirici) tedaviler uygulandi ama hastalik kemik iligi disina da yayilarak diger organlarinda tutuma yol açmisti.

Hastane bashekimi Uzm. Dr. Özgür Samilgil'in yaptigi basin açiklamasinda; "Gelisen nefes darligi sonrasi durumu agirlasan sanatçi yogun bakim ünitesine kaldirilmis ve tedavisi devam etmektedir" denilmisti. Ancak saat 22.30 civarinda gelen açiklama ile Hüner Coskuner'in vefat ettigi bildirildi.

Vefati ile sevenlerini yasa bogan Hüner Coskuner'in ablasi, sanatçinin ölmeden önceki son istegi ve hastaligina iliskin açiklamalarda bulundu.

Magazin Burada'nin haberine göre; hastane bahçesinden programa katilan abla Coskuner, "Türkiye'nin basi sag olsun. Kardesimi kaybettim, evladimi kaybettim. Onu ben uçan rüzgardan koruyan ablaydim. Soktayim, o cennete gitti." dedi.

Kardesinin dün sabah 5'te entübe oldugunu anlatan Coskuner'in ablasi, "Bir gün evvel konustum. Bana yemek vermiyorlar dedi. Pilav yap bana gel dedi. Hakkini helal et ablam, bana çok baktin dedi. Helallestik, bize onun hiç yükü olmadi. O hayatimdaki tanidigim hanimefendinin ta kendisiydi." diye konustu.

VASIYETI ORTAYA ÇIKTI

Hüner Coskuner, yillar önce katildigi bir programda vasiyetiyle ilgili sunlari söylemis;

"KÜPELERIMLE GÖMÜN"

"Küpesiz günüm yok. Aksesuari ciddi anlamda çok severim. Küpe, bilezik, kolye... Bir yere gidecegim zaman mesela bir elbise, bol aksesuar... "

"Bundan güç mü aliyorum bilemiyorum. Vasiyetim var aileme, Allah gecinden versin yasamak her seye ragmen çok güzel, küpelerimle gömülmek isterim."

KÜLTÜR VE TURIZM BAKANLIGI BAS SAGLIGI DILEDI!

Kültür ve Turizm Bakanligi, Hüner Coskuner'in ölümünün ardindan bir mesaj yayinlandi. Bakanlik'tan yapilan paylasimda "Klasik Türk müziginin unutulmaz isimlerinden Hüner Coskuner'in vefatini derin bir üzüntüyle ögrendik. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesi ve sevenlerine sabirlar diliyoruz. Sanat camiamizin basi sag olsun." ifadeleri yer aldi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °