KANUNA AYKIRI, IZINSIZ OLARAK KAMUSAL ALANA YERLESTIRILEN AK PARTI REKLAMLARI KALDIRILDI

KANUNA AYKIRI, IZINSIZ OLARAK KAMUSAL ALANA YERLESTIRILEN  AK PARTI REKLAMLARI KALDIRILDI

Ak Parti Selçuk Ilçe Baskanligi tarafindan kanuna aykiri olarak kamusal alanlara yerlestirilen izinsiz reklamlar, Efes Selçuk Belediyesi tarafindan yasal mevzuat geregince kaldirildi.

Efes Selçuk Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Ak Parti Selçuk Ilçe Baskanligi tarafindan kanuna aykiri olarak izinsiz bir sekilde kamusal alanlara yerlestirilen reklamlar, kanunun bize emrettigi sorumluluklar uyarinca Belediyemiz ekipleri tarafindan kaldirilmistir. Ülkemiz sinirlari içerisinde gerçeklestirilen tüm eylem ve fiiller, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarina uygun olmak zorundadir. Kamu otoriteleri, yasal düzenin saglanmasi ile mükelleftir. 

Bir siyasi partinin yönetimi tarafindan keyfi siyasal ihtiraslar sonucunda gündeme getirilen bu kanunsuz uygulamanin, devletimiz ve milletimizin FETÖ’ye karsi topyekün mücadelesini sulandiracak açiklamalarla perdelenmeye çalisilmasini ise basta 15 Temmuz Hain Darbe Tesebbüsü’ne karsi direnirken sehit olan yurttaslarimizin anisina ve milletimizin demokrasi mücadelesine saygisizlik olarak degerlendiriyoruz.

Milletimizin ve kanunlarimizin bize verdigi yetki ve sorumluluk çerçevesinde görevimizi sürdürmeye devam edecegimizi tüm kamuoyuna saygiyla bildirir, gerekli yasal müracaatlar ve izinler alinmasi için girisimde bulunulmasi söz konusu olursa konu tekrar kanunlar çerçevesinde degerlendirilebilir.” denildi.

Belediyelerin görev ve yetki alanlari içerisine bulunan kamusal alanlarda sunulmak istenen reklam ve tanitim görselleri, ilgili kanun geregince belediyelere yapilacak izin basvurusu neticesinde uygun alanlara yerlestirilebiliyor.

Izinsiz olarak yerlestirilen reklam ve tanim görselleri konusunda ilgili mevzuat, belediyeler tarafindan izinsiz islem yapanlara ceza uygulanmasini da öngörüyor.