Tarih: 06.10.2021 10:47

KAPIKAYA BARAJI'NA ILK KAZMA VURULUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Izmir’e bir baraj daha geliyor.  “Bakirçay Mansap Ovalari Sulama Projesi” kapsaminda, Bergama’da Kestel, Yortanli, Çaltikoru ve Sevisler Barajlarini tamamlayan, Musacali Baraji’nda ise su tutan DSI Genel Müdürlügü, Kapikaya Baraji’nin da insasina basliyor. DSI ile yüklenici firma arasindaki insaat sözlesmesine imza atan DSI 2. Bölge Müdürü Birol Çinar, projeyi 3 yil içinde tamamlamayi hedeflediklerini söyledi.


Online ihaleye 80 firma teklif verdi

11 Mart 2021 tarihinde online olarak yapilan ihaleye 80 firmanin katildigini belirten DSI 2. Bölge Müdürü Birol Çinar, “ Ihaleyi kazanan firma ile sözlesmeyi imzaladik. Kinik Kapikaya Baraji için insaat süreci resmen basladi. Hedefimiz belirlenen süre içerisinde Izmir’imize yakisir, bölgenin gözbebegi olacak bir eser yaratmak” diye konustu.

60 milyon lira kazandiracak

2024 yilinda tamamlanmasi hedeflenen Kinik Kapikaya Baraji 32 bin 530 dekar sulama alani ile Kuzey Izmir’in en büyük barajlarindan biri olacak. Temelden yüksekligi 84.5 metre olan Kapikaya Baraji’nin gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. Dev barajin gövdesi için yaklasik 2.03 milyon m3 dolgu yapilacak.  42.35 milyon m3 su tutma kapasitesine sahip olacak baraj, bölge ve ülke ekonomisine 2021 yili rakamlariyla 60 milyon lira ek katki saglayacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —