Kapilarini açacak esnafa 5 bin lira

Kapilarini açacak esnafa 5 bin lira

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Kapilarini açacak esnafa 5 bin lira

Virüs salgininin olasi etkilerini en aza indirmek için özel sektör de harekete geçti. Büyük isletmeler, küçük isletmelere yardimci olmak için bir araya geldi.

Metro Türkiye, yeme-içme sektöründe koronavirüs sürecinden en çok etkilenen ve isini kapatan mantici, kebapçi ve köfteci gibi mahalle esnafini desteklemek üzere #kücükisletmemicin hareketini baslatti. Korona tedbirleri kaldirildiginda kapilarini tekrar açacak olan 5 bin isletmenin her birine can suyu olmak amaciyla 5 bin TL’lik ürün ve hizmet yardimi saglanacak. Bu da toplam 25 milyon lira destek anlamina geliyor. 

En az 5 kisi çalistiran

Metro Türkiye’nin yani sira Gida Kurtarma Dernegi ve Dudetable, Coca- Cola, Unilever Food Solutions, P&G, Barilla, Orkide Yag, Reis Gida ve Dimes’in destekleriyle hayata geçirilen ‘Küçük Isletmem Için’ projesinden, cirosu 2 milyon liranin altinda olan ve en az 5 kisi çalistiran isletmeler faydalanabilecek. Bu kosullari saglayan isletmeler, www.kucukisletmemicin.com platformu üzerinden bugün basvurarak destek alabilecek. Projeye katkida bulunmak isteyen kurumsal firmalar da ayni platform üzerinden destek saglayabilecek.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °