Karabaglar'da ‘Iyilik Atölyesi' kuruldu

Karabaglar'da ‘Iyilik Atölyesi' kuruldu

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Karabaglar

Karabaglar Belediyesi ve Türkiye Yardimsevenler Dernegi isbirligiyle, ilçede yasayan kadin, engelli, çocuk, yasli gibi dezavantajli gruplara yönelik çalismalar yapmak ve farkindalik yaratmak amaciyla “Iyilik Atölyesi” kuruldu. Bu kapsamda hazirlanan protokol, Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu ile Türkiye Yardimsevenler Dernegi Izmir Subesi Baskan Yardimcisi Tevhide Erkuloglu tarafindan imzalandi.

Karabaglar Belediyesi Baskanlik Makami’nda gerçeklestirilen imza töreninde konusan Selvitopu, protokolün önemli bir baslangiç oldugunu vurguladi. Karabaglar nüfusunun yaklasik yüzde 14’ünü engellilerin olusturduguna dikkat çeken Baskan Selvitopu, “Hesapladigimizda bu 70 bin kisiye karsilik geliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Belediye olarak hepsine ulasmaya çalisiyoruz ama yeterli degil. Bütün amacimiz sivil toplum örgütleri, kamu kurumlariyla isbirligi yaparak, ilçedeki tüm dezavantajli kesimlere ulasmak. Onlarin sorunlarinin çözümüne bir parça da olsa katki koymak” dedi.

SIVIL TOPLUMUN GÜCÜ

Karabaglar’da, sürekli çalisan 120’yi askin sivil toplum örgütü bulundugunu, Türkiye Yardimsevenler Dernegi’nin de bunlardan biri oldugunu animsatan Baskan Selvitopu, “Biz böyle önemli bir protokolü Türkiye Yardimsevenler Dernegi’yle imzalamaktan son derece mutluyuz. Biliyoruz ki sivil toplum örgütlerinin çok büyük bir gücü var. Bu gücü toplum yararina harekete geçirebilirsek, Karabaglar’daki yasamlara önemli bir katki saglamis oluruz. Umarim bu protokol örnek bir baslangiç olur. Bundan sonraki süreçte yapilacak çalismalar ilgiyle izlenecek. Bizler yerel yönetim olarak her zaman sizlerin yaninda olacagiz. Protokolün hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Türkiye Yardimsevenler Dernegi Izmir Subesi Baskan Yardimcisi Tevhide Erkuloglu da, yas ve kültür farki gözetmeksizin tüm dezavantajli kesimlere, ellerinden gelen her türlü katkiyi sunmaya çalistiklarini vurguladi. Erkuloglu ayrica, protokol ve dernege katkilarindan ötürü Baskan Selvitopu’na tesekkür etti.

Imza törenine Karabaglar Belediye Baskan Yardimcisi Güven Güngörmüs, meclis ve dernek üyeleri de katildi.

Iyilik Atölyesi; önemli gün ve haftalarda farkindalik yaratmak amaciyla dernek üyeleri ve gönüllü kadinlarin ürettigi el isi ürünleri, dezavantajli kesimlere ulastiracak.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °