Karabaglar'da toplu sözlesme sevinci

KARBEL AS'de çalisan 925 isçiyi kapsayan sözlesme, Baskan Selvitopu ve sendikacilar arasinda törenle imzalandi.

Ekonomi 12.03.2021 18:01:46 0
Karabaglar

Karabaglar Belediyesi’ne bagli KARBEL AS.’de çalisan 925 kisiyi kapsayan 9. Dönem Toplu Is Sözlesmesi, Karabaglar Belediye Baskani Muhittin Selvitopu ile DISK’e bagli Genel Is Sendikasi yöneticileri arasinda törenle imzalandi. Sözlesme kapsaminda isçilerin maaslarina, sosyal haklarla birlikte yüzde 16 zam yapildi.

Karabaglar Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Santiyesi’nde gerçeklestirilen törene, Baskan Selvitopu, Genel Is Sendikasi Genel Sekreteri Sükret Sevgener, Genel Is Sendikasi Mali Isler Daire Baskani Mehmet Güleryüz, DISK Ege Bölge Temsilcisi Memis Sari, Genel Is Izmir 5 Nolu Sube Baskani Ali Haydar Kara ve diger subelerin baskanlari, KARBEL AS. Müdürü Yakup Tendriç, baskan yardimcilari, meclis üyeleri, muhtarlar ve çalisanlar katildi.

Sendika Genel Sekreteri Sevgener ve 5 Nolu Sube Baskani Kara yaptiklari konusmalarda, emekten yana tavri nedeniyle Baskan Selvitopu’na tesekkür ettiler. Ekonomik krizin yasandigi bir dönemde Karabaglar Belediyesi yönetiminin, çalisanlarin hak ve çikarlarini gözettigini vurguladilar.

Uzlasmayla çözüldü

Baskan Selvitopu da, toplu sözlesme görüsmelerinin sadece ücretleri içermedigini; kurumun daha iyi hizmet etmesi için çalisma kurallarinin da belirlendigini söyledi. Bu anlayis dogrultusunda sendikayla çok sayida toplanti yaptiklarini hatirlatan Baskan Selvitopu, “7 yildir belediye baskanligi yapiyorum. Bu süreç içinde belki de en verimli, iletisimin ve uzlasmanin oldugu bir sözlesme sürecini gerçeklestirdik. Buradan sendikanin tüm yöneticilerine tesekkür ediyorum. Karsilikli bir anlayis birligiyle, konulari derinlemesine tartistiktan sonra uzlasiya vardik. Sözlesmemizin her maddesi, hem çalisanlar hem de bizler açisindan çok önemli” dedi.

‘Çalisanlarimizin yanindayiz’

Baskan Selvitopu Karabaglar Belediyesi’nin, ülkenin ekonomik krizden geçtigi ve bundan en çok alin teri dökenlerin olumsuz etkilendigi bir dönemde, çalisanlarin yaninda olmaya devam edecegini vurguladi. Geçim derdinin herkesin önemli bir sorunu oldugunu belirten Baskan Selvitopu, “Amacimiz böyle sikintili günlerde, olanaklarimiz ölçüsünde sizlerin yaninda olmaktir. Biliyoruz ki üreten, hizmeti yaratan sizlersiniz. Sizin moral ve motivasyonunuz bizim için çok önemli. Bunlar olursa insanlarimiz için daha fazla hizmet üretiriz. Bundan sonraki süreçte de ayni anlayisimizi sürdürecegiz. Toplu sözlesmenin maddelerinde olmasa bile, o günün kosullarina göre sikintilarinizi gidermeye gayret edecegiz” diye konustu.

Sözlesmenin anlasmayla sonuçlanmasinda emek veren herkese tesekkür eden Baskan Selvitopu, “Karabaglar’da hep birlikte iyi bir ortami sagladik. Umarim bu ayni sekilde devam eder. Bugüne kadar çalisanlarimizin alacaklarini aksatmamaya çalistik. Tüm çalisanlarimiz ayni gün maaslarini alsin istiyoruz. Herkese ayni gözle bakiyoruz. Toplu sözlesmenin çalisanlarimiza ve Karabaglar’a hayirli olmasini diliyorum” dedi. 

Konusmalarin ardindan toplu is sözlesmesi, Baskan Selvitopu, Genel Is Sendikasi yöneticileri ve KARBEL AS. Müdürü Yakup Tendriç arasinda imzalandi. 

Törenin sonunda Baskan Selvitopu Sendika Genel Sekreteri Sevgener ve Mali Isler Daire Baskani Güleryüz’e, Karabaglar’daki mobilya ustalarinin el isçiligiyle yaptiklari sandiklardan armagan etti. Sevgener ve Güleryüz de Baskan Selvitopu ile Tendriç’e çiçek verdi.

Daha sonra günün anisina toplu fotograf çektirildi.

Sözlesmede neler var

696 sayili KHK’yle geçen 111 kisinin de aralarinda oldugu 925 isçiyi kapsayan sözlesmeye göre, ücretlere sosyal haklarla birlikte yüzde 16 zam yapildi. Her ay verilen gida yardimina yüzde 25 zam oldu. Ramazan ve Kurban bayramlari, 1 Mayis ve yilbasinda verilen ikramiyelere 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami da eklendi.  Dogum yapan kadinlara ek süt izni verildi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °