Karaburun'da havai fisek yok, kuslar artik daha özgür

Karaburun'da havai fisek yok, kuslar artik daha özgür

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
Karaburun

Karaburun Belediyesi, tüm belediyelere örnek olacak bir karara imza atarak, 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü’nden itibaren belediyenin tüm etkinliklerinde havai fisek kullanilmasini yasakladi. Gürültü kirligi olusturmasinin yani sira,  kuslarin zarar görmesine ve sakat kalmasina sebep olan, insan ve çevre sagligini olumsuz etkileyen havai fisek kullaniminin yasaklanmasi karari ilçedeki hayvanseverler tarafindan da büyük sevinçle karsilandi.

Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, yüzlerce kus çesidine ev sahipligi yapan ilçede, her canlinin yasam hakkina saygili olmayi ve doga ile uyum içinde yasamayi ilke edindiklerini söyledi. Belediye bünyesinde yapilan etkinlik, organizasyon ve kutlamalarda bugün itibariyle artik havai fisek atilmayacagini belirten Baskan Erdogan “Bilimsel arastirmalar havai fiseklerdeki yüksek ses ve basincin kuslarda geçici isitme kaybina, görme problemlerine neden oldugunu gösteriyor. Ayrica çok genis bir alanda bomba etkisi yaratan ses ve basinç kuslari sakat birakabiliyor. Belediye olarak aldigimiz kararin ilçemizdeki tüm etkinliklerde  uygulanmasi için gerekli girisimleri yapacagiz. Tüm canlilara gereken duyarliligi göstermemiz gerekiyor” dedi.

MODERN HAYVAN BAKIMEVI GELIYOR

Izmir Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlarini Koruma Komisyonu Baskan Vekili ve Karaburun Belediye Meclis Üyesi Raife Karabatak, Hayvan Haklari Federasyonu (HAYTAP) Basin Sözcüsü Sule Baylan, Karaburun Evsiz Canlar Için Dernegi (KEÇI) Baskani Burçe Orcan ile birlikte Karaburun’daki Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de gezen Baskan Erdogan,merkezdeki veterinerler ile görüserek sorunlaridinledi. Sokak hayvanlarinin iyi sartlarda yasamlarini sürdürmeleri için daha büyük ve modern bir hayvan bakimevi insaedeceklerini kaydeden Erdogan, bu merkezin insaatina gelecek yil baslayacaklari müjdesini verdi.

Hayvan Haklari Federasyonu Basin Sözcüsü Sule Baylan, Karaburun Belediyesi Baskani Ilkay Girgin Erdogan’a duyarliligindan dolayi tesekkür ederek “HAYTAP’a göre belediye baskanlari bedenin beynidir, belediyelerde çalisan veterinerlerimiz ise kalbidir. Karaburun’da bu sistem çok güzel isliyor. Bu nedenle Karaburun’daki hayvanlarimizin kalbi saglam atmaktadir” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °