Tarih: 20.07.2022 10:48

Karaburun'da Mavi Bayrak ve Meydan Coskusu

Facebook Twitter Linked-in

Izmir’in turizm cenneti Karaburun, bir günde iki önemli törene ev sahipligi yapti. 

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Izmir Milletvekili Kani Beko ve Izmir Köy-Koop Birlik Baskani Neptün Soyer’in de katildigi törenlerde Mordogan Mahallesi’ndeki Ardiç Plaji’na Mavi Bayrak verilirken; Karaburun Belediyesi tarafindan ilçenin en eski yerlesim birimlerinden Eglenhoca Köyü’nde yapimi tamamlanan meydan projesi, Atatürk Büstü, Yerel Ürünler Pazari ve sosyal tesisin açilisi gerçeklestirildi.

Ardiç Plaji’na Mavi Bayrak kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, ilçenin deniz turizminde giderek artan bir cazibe merkezi olmasindan hareketle, plajlarin ve denizlerin temiz tutulmasina, gelecek kusaklara korunarak devredilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. 


ARITMA TESISI SU KALITESINI ARTIRDI

Karaburun’da Kuyucak, Bodrum ve Incirlikoy plajlarinda mavi bayraklarin korundugunu; Mordogan’in altyapi sorununun çözülmesi ile birlikte Ardiç’in da mavi bayraga kavusmasindan mutluluk duyduklarini kaydeden, Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Tunç Soyer’e tesekkür eden Erdogan, “Ardiç Plajimiz, Izmir Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte hazirladigimiz engelsiz plaj inis ve yürüyüs rampasi ile tam bir tesis haline geldi.” dedi. 

Törende konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de, IZSU Genel Müdürlügü tarafindan tamamlanan Ileri Biyolojik Aritma Tesisi ile birlikte plajdaki su kalitesinin iyilesmesinin, Ardiç Plaji’na mavi bayrak getirdigini vurguladi. 

Konusmalarin ardindan Yarimada Yelken Sampiyonu Egehan Özkula ve yüzücüler tarafindan denizden getirilen mavi bayrak ve mavi bayrak sertifikasi, Türkiye Çevre Egitim Vakfi (TÜRÇEV) Izmir ve Kuzey Ege Koordinatörü Dogan Karatas tarafindan Erdogan ve Soyer’e takdim edildi.

Törende, Ardiç Plaji’nin mavi bayrak almasi serefine düzenlenen Plaj Voleybolu ve Sokak Basketbolu Turnuvalari’nda sampiyon olan sporcular da ödüllerini Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Izmir Milletvekili Kani Beko ve Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan’dan aldi.


IKINCI DURAK EGLENHOCA KÖYÜ 

Ardiç Plaji’ndaki törenin ardindan Soyer ve Erdogan Eglenhoca Köyü’ne geçti. 

Yapimina 2019 yilinda baslanmasina ragmen AKP Karaburun Ilçe Baskani Adem Avci’nin asilsiz ihbar ve sikayetleri sonucunda iki yil geciken Köy Meydani, Atatürk Büstü, Yerel Ürünler Pazari ve Sosyal Tesis’in açilisi köylülerin katilimlari ile gerçeklestirildi.

Törende konusan Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, tüm engellemelere ragmen Karaburun’un korunarak gelismesi için çalismaya dikkat ettiklerini söyledi. Efes-Mimas Kültür Rotasi içinde yer alan Eglenhoca Köyü’nün yeni meydani ile birlikte tam bir cazibe merkezi oldugunu kaydeden Erdogan, söyle devam etti: 

“400 yildan fazla süredir yerlesime açik olan Eglenhoca Köyü’müzün eski meydani hirpani görüntüsü ile bize hiç yakismiyordu. Alanin bir bölümü kontrolsüz sekilde otopark kullaniliyor, Atatürk’ümüzün büstü araçlarin arasinda kaliyordu.

Meydan projemiz kapsaminda Izmir Büyüksehir Belediyemiz tarafindan bizlere hediye edilen çocuk parki, spor aletleri ile köy kadinlarinin el emegi ile ürettikleri ürünleri satabilecekleri stantlarimiz da yer aliyor. Yine kadinlarimiz için insa ettigimiz üretim binasi ile ilçemize deger yaratacak bir isi tamamlamis oluyoruz. Hem Eglenhoca köyümüz hem de misafirlerimiz yeni meydanimizi güle güle kullansinlar.” 

Konusmalarin ardindan Soyer ve Erdogan, meydan projesinde incelemelerde bulunarak köy kadinlarinin el emegi ürünlerini sattiklari tezgâhlari ziyaret ettiler.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —