Karayollari fidanlarla yesilleniyor

Orman Genel Müdürlügü tarafindan Türkiye genelinde uygulanan "Yol Kenari Agaçlandirma Eylem Plani” çerçevesinde karayolu agaçlandirma çalismalari hiz kesmeden devam ediyor.

Gündem 20.01.2021 17:01:33 0
Karayollari fidanlarla yesilleniyor

Karayollarini daha yesil ve estetik bir görüntüye kavustururken bir yandan da biyolojik çesitliligin artirilmasi ve erozyonun azaltilmasini amaçlayan agaçlandirma çalismalariyla ilgili açiklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “2020 yilinda 346 km yol kenarina 420 bin fidan diktik ve dikmeye de devam ediyoruz. Yol kenarina diktigimiz fidanlar  vatandaslarimizin agaçlar arasinda daha mutlu ve huzurlu seyahat etmesini saglayacak. Karayolu çalismalari bittikçe agaçlandirma çalismalarimiz devam edecek” dedi. 

Türkiye orman varliginin korunmasi ve gelistirilmesi için çalisan Orman Genel Müdürlügü, karayollarini daha yesil bir çehreye kavusturmak için çalismalar yapmaya devam ediyor. Geçtigimiz yillarda baslatilan “Yol Kenari Agaçlandirma Eylem Plani” kapsaminda Kayseri’de 2020 yili içerinde Kayseri-Erciyes-Develi karayolu yol kenarina Sariçam, Hus, Ladin, Akçaagaç, Leylandi, Musmula, Akasya, Sedir, Mavi Selvi, Süs Erigi, Titrek Kavak ve Ates Dikeni türlerinden olusan toplamda 163 bin adet fidan dikildi. Yozgat-Sekili-Kirikkale sinirindaki 43 km’lik yola ve Çekerek ilçesi çevre yolu kenarina 11 km’lik kismina Sedir, Mavi Ladin, Akasya, Mahlep, Süs Erigi ve Akçaagaci türlerinde yaklasik 75 bin fidan toprakla bulustu. 

2020 yilinda karayollari 420 bin fidanla yesillendi

Yol Kenari Agaçlandirmalari ile hedeflerinin vatandaslarin görsel olarak daha keyif verici ve yemyesil bir ortamda yolculuk yapmalarini saglamak oldugunu belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “2020 yilinda 346 km yol kenarina 420 bin fidan diktik ve dikmeye de devam ediyoruz. Yol güzergahina yesil bir doku kazandirarak yapilan karayolu agaçlandirmasi ile biyolojik çesitliligin artirilmasi saglanirken ayni zamanda yolun her iki yaninda yer alan sevlerde erozyonun azaltilmasi ve yol sevlerine rekreaktif güzel bir görünüm saglaniyor” dedi. 


 


 


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °