Karsiyaka Belediyesi "halkin danismani” olacak

Belediye kentsel yenilemede vatandasin yaninda

Gündem 21.03.2021 19:43:29 0
Karsiyaka Belediyesi "halkin danismani” olacak
OFISLER AÇILACAK 

Karsiyaka Belediyesi tarafindan kentsel dönüsüm süreçlerinde halkin haklarini korumak, bu anlayisla koordinasyon ve uzlasmayi saglamak üzere yapilacak yeni çalismalar da katilimcilara aktarildi. Bu kapsamda bilgi kirliliklerini ortadan kaldirmak, vatandasin net ve güvenli bilgiye ulasmasini saglamak, parsellerinde yeni mevzuata göre nasil binalar yapilabilecegini anlatmak ve dogru önerilerde bulunmak amaciyla ‘danismanlik ofisleri’ açilacagi belirtildi. Bir sonraki asamada ise binalarin olasi yeni projeleri, etütleri, maliyet analizleri gibi alanlarda destek verilecegi; ilerleyen süreçte de mülk sahipleri ile müteahhitlerin uzlastirilmasi ve sözlesmelerde vatandasin hakkinin korunmasi konularinda hizmet sunulmasinin planlandigi ifade edildi. Ayrica ada bazli yapilasmanin tesvik edilmesi gündeme getirildi; her iki konuda da katilimcilardan destek istenerek, birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapildi. 

Öte yandan yaklasik üç saat süren toplantida; Karsiyaka’daki dönüsüm alanlarinda sürdürülen çalismalar ve imar planlari, Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan yetki devri yapilan riskli yapilarin tescil islemleri, depremde hasar gören yapilarin durumu ve yenilenme süreci, dijital arsiv ve dijital islem hazirliklari, otopark yönetmelik degisikligi öncesinde ön onay ve ruhsat verilmesi hakkinda katilimcilara bilgiler verildi, görüsleri alindi, sorulari cevaplandi. Yoruma açik mevzuattan kaynakli farkli uygulama sorunlarinin çözümü konusuldu. Mimar ve mühendisler, uzmanlik alanlarindaki konularda önerilerde bulundu. 

DEVAMI GELECEK 

Toplantiya katki saglayan tüm konuklara tesekkür eden ve katilimci yönetim anlayisinin önemine deginen Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, mimar ve mühendislerin kendi alanlarindaki deneyimlerinden ve birikimlerinden toplum adina yararlanmak istedigini vurguladi ve çözüm odakli toplantilarin düzenli olarak devam edecegini söyledi. 

KATILIMCI YÖNETIM

Toplantinin koordinasyonunu gerçeklestiren Karsiyaka Belediyesi Proje Yöneticisi Mimar Rafet Yacan da “Baskanimiz Dr. Cemil Tugay’in öncülügünde sürdürdügümüz çalismalarda temel hedefimiz; katilimci yönetim anlayisi ile hareket etmektir. Bugün tüm Türkiye gibi Karsiyaka’nin da en önemli gündem maddelerinden biri olan kentsel dönüsüm ve yenileme süreçlerine, alaninda uzman kisiler ile birlikte yön vermeyi hedefliyoruz. Ilkini daha önce müteahhitlerle, ikincisini de mimar ve mühendisler ile gerçeklestirdigimiz toplantilarimiz her iki taraf için de oldukça yararli geçti. Tüm katilimcilara tesekkür ediyoruz. Ortak akil bulusmalarimizin devami gelecek” diye konustu. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °