KARSIYAKA, BIN 782 SPORCUYU AGIRLADI

Karsiyaka Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu isbirliginde düzenlenen Karsiyaka Zübeyde Hanim 1. Kademe Oryantiring Yarismasi son gün yarisiyla tamamlandi.

Yerel 20.12.2021 12:52:24 0
KARSIYAKA, BIN 782 SPORCUYU AGIRLADI

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafindan Karsiyaka Belediyesinin destekleriyle düzenlenen ve bin 750 sporcunun katildigi organizasyon 3 etapta gerçeklestirilen ve iki gün boyunca devam eden yarislarla tamamlandi.

3 ETAPTA GERÇEKLESTIRILDI

Etkinligin ilk yarismasi Zübeyde Hanim Mahallesi’nde gerçeklestirildi. Yarisma Sehit Ahmet Oruçoglu Ortaokulu’ndan start aldi, sporcular alana yerlestirilen hedefleri harita ve pusula yardimiyla en hizli sekilde bulmak için mücadele verdi. Yarismanin ardindan hedefleri en hizli sekilde bulan ve kendi kategorisinde ilk üçe giren katilimcilar için 1912 Zühtü Isil Spor Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Törende her kategoride ilk üçe giren yarismacilara madalya takdim edildi. 


Sporcular günün ikinci yarisi için Bostanli’daki Ahmet Taner Kislali Rekreasyon Alani’nda bir araya geldi. Sporcular, organize edilen gece yarisinda hedefleri en hizli sekilde bulmak için zamana ve birbirlerine karsi mücadele etti. Karanligin da etkisiyle yarisma heyecan ve macera dolu dakikalara sahne oldu. Ardindan Sehit Diplomatlar Aniti’nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyalari verildi.


DÜNYA KARSIYAKALILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Etkinligin ikinci gününde Karsiyaka Çocuk Yuvasi’ndan start alan sporcular Karsiyaka Çarsi içerisine yerlestirilen hedefleri bulmak yaristi. Sonrasinda Zübeyde Hanim Aniti’nda ödül töreni düzenlendi; törene Karsiyaka Belediye Baskan Vekili Ahmet Diker, Karsiyaka Belediyesi Spor Isleri Müdürü Berkhan Alptekin ve Oryantiring Federasyonu Yönetim kurulu üyeleri katildi. Dereceye girenlere madalyalari takdim edildi. Törende konusan Ahmet Diker, 19.12 Dünya Karsiyakalilar Günü’nü de kutladi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °