Karsiyaka Sanat Dernegi'nden engelliler atagi

Karsiyaka Sanat Dernegi Karsiyaka'da engelliler için kollari sivadi…

Gündem 17.01.2021 16:26:01 0
Karsiyaka Sanat Dernegi

Basta “Karsiyaka Engelsiz Müzik Korosu” olmak üzere pek çok projeye imza atmaya hazirlanan ve çalismalarini sürdüren dernek, engelliler için “Karsiyaka Engelsiz Siir Tiyatrosu”nu da hayata geçirecek.

Sanat, kültür, siir ve sarki söylemeye, müzige yetenekli 10-30 yas grubuna öncelik taniyacaklarini, bu yas grubunu daha sonra geriye çekip, ileriye tasiyabileceklerini belirten Karsiyaka Sanat Dernegi Baskani Avni Erboy, Karsiyaka’da çok aktif olan Moris Karmona’nin önerileri üzerine projeleri gündeme aldiklarini belirtti.  

Erboy, sanat ve kültürde Karsiyaka Sanat Dernegi, sporda Bostanlispor olarak engellilere büyük önem verdiklerini, onlara saygi duyarak topluma kazandirmanin çabalarini harcadiklarini ifade ederek söyle dedi:

“Engelliler konusunda ilk olarak mandala çalismasini baslattik. Korona virüsün baslamasiyla birlikte ara vermek zorunda kaldik. Origami (Kagit kaplama sanati) çalismalarimizi da ancak 3 kez yapabildik. Buna da ayni gerekçeyle ara verdik. Her iki dernegin baskanligini yapmis olmam büyük bir avantajimiz. Bu nedenle spor ve kültür sanati bir arada götürme sansina sahip oluyoruz. Çalismalarimizi normal hayata geçtigimiz an kaldigimiz yerden daha büyük projelerle sürdürecegiz. Origami, mandala çalismalarimizin yani sira Karsiyaka Engelsiz Müzik Korosu ve Karsiyaka Engelsiz Siir Tiyatrosu’nu hayata geçirecegiz. Bu projelerimizin basinda Moris Karmona olacak. Müzik korolarimizin sanat yönetmenligini Mehtap Gönüldas yapacak. Sporda da engelsiz tenis, masa tenisi, bocce, dart branslarini önceligimize aldik. Basta Karsiyakalilar olmak üzere, tüm Izmirlilerden destek bekliyoruz. Çalismalarimiz Bostanli Gode Cengiz Spor tesislerinde gerçeklestirecegiz. Biz birey ve STK olarak üzerimize düsenden fazlasini yapiyor ve yapmasi gerekenlerden de ilgi bekliyoruz” dedi.   


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °