KARSIYAKA'DA 24 HAZIRAN COSKUSU BASLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Karsiyaka'ya geldigi ve Karsiyaka Spor Kulübü formasina ay-yildiz armagan ettigi 24 Haziran 1926 tarihinin yil dönümü kutlamalari büyük bir coskuyla basladi.

Yerel 24.06.2022 12:12:56 0
KARSIYAKA


Karsiyaka Belediyesi, Karsiyaka Spor Kulübü (KSK), 1912 Karsiyaka Dernegi ve Karsiyaka Taraftar Dernegi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karsiyaka’ya geldigi ve Karsiyaka Spor Kulübü formasina ay-yildiz armagan ettigi 24 Haziran 1926 tarihinin yil dönümde bir dizi etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlik programi kapsaminda ilk olarak Zübeyde Hanim Anit Mezari ziyaret edildi. Zübeyde Hanim Anit Mezari'nda düzenlenen törene; Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari MYK Üyesi Nursen Balci, Cumhuriyet Halk Partisi Karsiyaka Ilçe Baskani M. Serdar Koç ve yönetim kurulu üyeleri, Iyi Parti Karsiyaka Ilçe Baskani Müjde Harput Apak ve yönetim kurulu üyeleri, Karsiyaka Müftüsü Isa Gürler, sivil toplum  kuruluslarinin temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarlar katildi. 

Törende konusma yapan Karsiyaka Taraftarlar Dernegi Baskani Okan Kirmaci, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretiyle bizlere armagan ettigi ay-yildizin onuru ve serefiyle yasiyoruz. Türkiye’de birçok kulübün sportif basarilar ya da baska nedenlerden dolayi gögsünde ay-yildiz vardir ama ay-yildizi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisinden alan tek kulüp Karsiyaka Spor Kulübü’dür. Karsiyaka Spor Kulübü sadece bir spor kulübü degildir; Karsiyaka bir yasam seklidir, asktir, sevdadir. Karsiyaka haktir, hukuktur, özgürlüktür, demokrasidir; Karsiyaka, Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.


“KAF SIN KAF GENÇLERIYIZ”

1912 Karsiyaka Dernegi Baskan Yardimcisi Semih Türetken ise törende yaptigi konusmada Karsiyaka Spor Kulübü’nün gençlige verdigi önemi vurgulayarak, “Bugün tüm Karsiyaka’nin çok gurur duymasi gereken bir gün; gururluyuz, onurluyuz çünkü Ata’mizdan aldigimiz ay-yildizin kutlama günü. Semtimizde yasayan tüm insanlara bunu hissettirebilmek, anlatabilmek çok önemli. Bu açidan da Sayin Cemil Tugay Baskan’ima çok tesekkür ediyorum. Eskiden beri divan kurulumuz önderliginde bu önemli gün kutlanirdi, anilirdi ama dar çerçevede kalirdi. Fakat belediye önderliginde üç senedir daha fazla insana dokunarak kutluyoruz, bu nedenle kendisine tekrar tesekkür ediyorum. Karsiyaka Spor Kulübü Ata’sindan aldigi emaneti bugüne kadar tasimis, birçok alanda ay-yildizli formayi giyen sporcu da yetistirmistir ve bu anlamda birinci vazifesi gençlere, çocuklara spor yaptirmaktir. Bu baglamda bugün açacagimiz atletizm pistine Semra Aksu gibi bir yildizimizin isminin verilmesi bizim için çok önemlidir. Yönetimimize ve camiamiza da ilerleyen günlerde atletizm bransini yeniden canlandirmak düsüyor, bu konuda her türlü çabayi gösterecegiz. Çok yasa sanli Kaf Sin Kaf çok yasa, taç ettik biz gençlikte seni basa; gençligi yasatmaktir gayemiz, Kaf Sin Kaf gençleriyiz” diye konustu.

“NE MUTLU KARSIYAKALIYIM DIYENE”

Karsiyaka Spor Kulübü Baskan Vekili Turhan Gürsel Urhan ise konusmasinda, “Karsiyaka’mizi seçilmisler sehri olarak görüyorum. Büyük Ata’miz annecigini defnetmek üzere burayi seçmistir. Zaman zaman Ankara’nin o kasvetli havasindan kaçip dinlenmek üzere burayi seçmis ve öyle bir noktaya gelmis ki 100. yil sonrasini planlarken aradigi insan malzemesini yine burada bulmustur. Karsiyaka Spor Kulübü’nün de neden yine bir seçilmis olarak tariflenebilecegini hatirlatmak isterim. Karsiyaka Spor Kulübü Dernegi’nin logosunda yer alan ay-yildiz bize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan lütfedilmistir. Bu kutsal bir emanettir, bu emanete sahip çikmak zorundayiz. Karsiyaka’miz demek Karsiyaka Spor Kulübü demektir. Sözlerimi su sekilde bitirmek istiyorum: Ne mutlu Karsiyakaliyim diyene” ifadelerini kullandi.

TUGAY: “BAYRAMIMIZI AZALMAYAN BIR COSKUYLA YASIYORUZ”

Törendeki konusmasina Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karsiyakalilar’a hitaben söyledigi sözler ile baslayan Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, 24 Haziran’in onurlu bir gün oldugunu belirtti. Bu yil Izmir’in kurtulusunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yili nedeniyle bambaska bir 24 Haziran coskusu yasadigini vurgulayan Baskan Tugay konusmasinda ,“Atatürk’ün Karsiyakalilar’a olan sevgisini belki ancak Karsiyakalilar anlayabilir. Bu kentte dogmus, yasamis, buranin havasini solumus her insan yasami boyunca her anini Cumhuriyet’e, Türk Bayragi’na, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e baglilikla geçirir. Atatürk’ün Karsiyaka’ya duydugu sevgi ve sayginin en sembolik oldugu yerdeyiz, annesinin emanet edildigi anit mezarinin oldugu yerdeyiz. Biz Karsiyakalilar tasada, kivançta, bayramda, senlikte ve her onur gününde Zübeyde Anne’mize kosariz. Çünkü o bize Atatürk’ümüzün emaneti; minnetimizin ve saygimizin, degeri asla tükenmeyecek simgesidir. Biz de bugün Zübeyde Anne’mizin huzurunda, 24 Haziran’in 96. yilinda Atatürk’ümüze minnetimizi, saygimizi ve sonsuz tesekkürümüzü sunuyoruz. Bu yil 24 Haziran’i bambaska duygularla kutluyoruz. Izmir’in kurtulus günü olan 9 Eylül’ün 100. yilini yasarken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yilini kutlamaya hazirlaniyoruz. Biz bugün Karsiyaka olarak ay-yildizin onuruyla, Kaf Sin Kaf’in gururuyla diyerek 96 yillik bayramimizi hiç azalmayan bir coskuyla yasiyoruz. Karsiyaka, bu gurur senindir; Karsiyakalilar, bu onur bizimdir. Büyük Kaf Sin Kaf, formandaki ay-yildiz senin övünç madalyandir; hepimize çok yakisiyor, hepimize kutlu olsun.” ifadelerini kullandi.


“SEN ÇOK YASA KAF SIN KAF”

Atatürk’ün emanetlerini gelecek kusaklara tasimak için yilmadan çalisacaklarini dile getiren Tugay konusmasina söyle devam etti: “Bu 24 Haziran’da bir kez daha ve birlikte söz verelim; yorulmayacagiz, yilmayacagiz, korkmayacagiz, çok çalisacagiz. Bu muhtesem emanetleri, büyük atalarimiza yakisir bir sekilde gelecek kusaklarimiza tertemiz ve gurur duyulacak bir biçimde tasiyacagiz. Izmir’in daglarinda açan çiçeklere Karsiyaka rüzgarimizi ekleyecek, gipta edilen bir kentin insanlari olarak ülkemize ve yeryüzüne esin, güç ve cesaret vermekten asla geri durmayacagiz. Gelecek güzel günleri hep birlikte yaratacagiz; bu da bizim tarihe, cografyaya ve Mustafa Kemal Atatürk’ümüze sözümüz olsun. Sen çok yasa Karsiyaka, sen çok yasa Kaf Sin Kaf, sen çok yasa Türkiye Cumhuriyeti.” 

Zübeyde Hanim Anit Mezarinda düzenlenen törenin ardindan Latife Hanim Köskü’ndeki “Karsiyaka ve Atatürk” adli fotograf sergisi ziyaret edildi. Ziyarete Cumhuriyet Halk Partisi Mugla Milletvekili Suat Özcan da katildi.


COSKU DEVAM EDECEK

24 Haziran coskusu gün boyunca devam edecek. Kutlama programlari kapsaminda; saat 17.30’da “Rüzgarin Kizi” lakapli Karsiyakali atletizmci Semra Aksu’nun adini tasiyan atletizm pistinin açilisi gerçeklestirilecek. 19.00’da ise Bostanli Demokrasi Meydani’ndaki Atatürk Aniti’na çelenk birakilacak. Ardindan kano, yelken ve bisiklet korteji start alacak. Aksam gerçeklestirilecek olan konserlerle 24 Haziran coskusu zirveye tasinacak. Karsiyaka Spor Kulübü’ne yaptigi sarkilar ile taninan Sirmc saat 20.30’da Bostanli Yasemin Kafe önündeki konser alaninda sahne alacak. Ardindan sevilen müzik grubu Yeni Türkü, birbirinden güzel sarkilari ile Karsiyakalilarla bulusacak.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °