Tarih: 30.12.2021 14:34

KARSIYAKA'DA BALKONLAR YESILLENECEK

Facebook Twitter Linked-in

Karsiyaka Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Karsiyaka Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü is birligiyle “Karsiyaka’da Balkonlar Yesilleniyor” sloganiyla düzenlenen kursu bitirenlere sertifikalari verildi.

Karsiyaka Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Karsiyaka Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü is birligiyle “Karsiyaka’da Balkonlar Yesilleniyor” sloganiyla Karsiyakali Hanimlara yönelik Karsiyaka Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünde kurs düzenlendi.

Kursta mutfak atiklarinin degerlendirilerek kompost yapimindan sonra ev balkonlari ve teraslarinda sebzelerin nasil yetistirilebilecegi, toprak hazirligi, gübrelenmesi, sulanmasi, hastalik ve zararlilari hakkinda egitimler verildi.

Karsiyaka Halk Egitimi Merkezi toplanti salonunda düzenlenen Balkon Bahçeciligi ve Sebze Yetistiriciligi Kursu Sertifika Törenine Izmir Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Dr. Fatih Kiliç, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Engin Altunoglu, Karsiyaka Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Bülent Üngür, Karsiyaka Halk Egitimi Merkezi Müdürü Suat Korkmaz ve Sirince Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Mehmet Kuzu ve kursiyerler katildi.

Sertifika töreninde konusmacilar balkonlarin güzellestirilmesi ve sebze yetistiriciliginin önemi anlatti. 

Konusmalarin ardindan egitimlere katilarak basarili olan kursiyerlere sertifikalari verildi, balkon saksilarinda kullanmalari için organik kompost gübre dagitildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —