Karsiyaka'da çocuklar için örnek isbirligi

Karsiyaka

Karsiyaka Belediyesi, Saadet Ögretmen Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi ile isbirligi protokolüne imza atti. Protokol törenine; Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, Saadet Ögretmen Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi(UCIM) Genel Baskani Saadet

Hazirlanan protokol kapsaminda; çocuk istismari ile mücadele konusunda çesitli egitim ve seminerlerin düzenlenmesi ayrica Karsiyaka Belediyesi çalisanlarina konu ile ilgili egitim verilmesi karari alindi. Törende yapilan konusmalarda çocuk istismari ile mücadelede izlenecek yollar ve isbirliginin önemine vurgu yapildi.

“ELIMIZDEN GELENI YAPACAGIZ”

Karsiyaka Belediyesi olarak katkida bulunmak için ne gerekiyorsa yapacaklarini bildiren Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, “Hep birlikte önümüzdeki yillari aktif bir mücadele, egitim bilinçlenme, farkindalik dönemi olarak degerlendirelim istiyorum. Toplumun en büyük ve en aci sorunlarindan biri olan çocuk istismari ile mücadele etmek, bu sorunun kaldirilmasina katkida bulunmak için elimizden geleni yapacagiz” seklinde konustu. 

“BU SAVASI BIRLIKTE VERECEGIZ”

Çocuk istismari ile mücadelede yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken UCIM Genel Baskani Saadet Özkan konusmasinda sunlari kaydetti: “Öncelikle belediye baskanimiza duyarliligi için çok tesekkür ediyorum. Bugün kendi ilçemde olmak ve hep birlikte çocuklara dokunmak çok kiymetli. Biz topyekun bir seferberlik baslattik. Biz ülkemizdeki 50 bini geçkin genç kusagi UCIM ailesine kattik. Bu bizim için bir basaridan daha çok aslinda mücadelenin temelini nasil atesledigimizin göstergesi. Izmir’in Menderes ilçesinde bu fitili atesleyen o kahraman çocuklarin sesi olmak için yola çiktik. Bu sorunlari çözmede yerel yönetimlerin önemini de net bir sekilde görmek gerekir. Karsiyaka Belediyesi’nin baslattigi bu protokolün yani sira Türkiye’nin çesitli yerlerindeki belediyelerin de destegini görüyoruz. Fakat pedofililer zeka düzeyi çok yüksek varliklar ve onlara karsi bu savasi hep birlikte çok akillica vermek zorundayiz.”

GÜÇLÜ ÇOCUKLAR, GÜÇLÜ YARINLAR

Mücadele için birliktelik vurgusunda bulunan Özkan, “Bizler Karsiyaka’da ya da Antalya’da bir davaya girdigimizde 34 çocugun ayni anda istismara ugradigini görüyoruz. Peki bu çocuklar neler yasiyor size onlari anlatmak istiyorum; bu çocuklar ömürleri boyunca kronik rahatsizliklar yasiyor. Egitim hayatlari zarar görüyor, erken evlilik denilen maalesef biz buna cinsel istismar denilen durumla karsilasiyorlar. Yoksullasiyor, siddete ugruyorlar. Biz soruyoruz ki toplumumuzdaki bu suçlar, yasanan bu sorunlar nereden doguyor? Iste bunlar en basinda önleme faaliyetlerini yerine getirmedigimiz için oluyor. Sizlere duyarliliginiz için çok tesekkür ediyorum. Lütfen mücadeleyi birlikte verelim UCIM.org.tr’den siz de bize üye olun ve sizlerin de o engin bilgilerini çocuklar için aktaralim. Güçlü çocuklar, güçlü yarinlar kuralim” ifadelerini kullandi.