Tarih: 13.04.2022 11:41

KARSIYAKA'DA KENTSEL TARIM KURSLARI BASLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Karsiyaka Belediyesi; yerinde üretim-tüketim ve organik-dogal yasam konularinda bilinç ve arkindaligi artirmak amaciyla kurslara basliyor. ‘Karsiyaka Balkonlari Bahçeye Dönüsüyor’ basligiyla birkaç asamada gerçeklestirilecek kurslar, ‘Organik ve Dogal’ konulu bir seminerin ardindan start verecek.

Katip Çelebi Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Cenk Durmuskahya’nin konusmaci oldugu seminer, 14 Nisan 2022 Persembe günü Karsiyaka Zübeyde Hanim Nikah Sarayi’nda saat 11.00’da baslayacak. Iki saat sürecek seminerde Prof. Dr. Durmuskahya katilimcilara dogal ve organik kavramlari hakkinda bilgilendirmede bulunacak.

12 SAATLIK KURS PROGRAMI

Program kapsaminda ücretsiz bir kentsel tarim kursu baslatilacak. Kurslar 19-21-26 ve 28 Nisan 2022 tarihlerinde, saat 10.00 ile 13.00 arasinda Zübeyde Hanim Nikah Sarayi’nda gerçeklestirilecek. Durmuskahya’nin egitmenligini üstlendigi kurslarda kentsel tarim konusunda bilgilendirme yapilacak. Bunun yani sira kurslarda balkon ve bahçelerde küçük ölçekli tarim yapmak, yetistirilebilecek ürünler, gübre üretimi ve zararlilarla saglikli yollarla bas etme konulari islenecek. Kurs bitiminde kursiyerlere katilim belgesi verilecek. Kentsel tarim konusuna ilgi duyan ve bilgi edinmek isteyen vatandaslar kurslara katilabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —