Karsiyaka'da milyonluk dayanisma!

Karsiyaka

Karsiyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin is birligiyle geçtigimiz Eylül ayinda kurulan Karsiyaka Dayanisma Platformu, iyilik hareketini ‘çig gibi' büyütmeye devam ediyor. Toplumun her kesiminden, hatta dünyanin farkli yerlerindeki ha

“BIZ BIRLIKTE GÜÇLÜYÜZ” 

Karsiyaka Dayanisma Platformu’nun koordinasyon ekibinde görev yapan Karsiyaka Belediyesi STK Birimi Sorumlusu Hatice Çinar, hayirseverler ile ihtiyaç sahipleri arasinda köprü olduklarini belirterek, “Platformumuz, pandeminin ikinci dalgasi öngörülerek geçtigimiz Eylül ayinda kuruldu. Karsiyaka Belediyesi ve STK’larin bir araya geldigi bu olusumla; salginin agirlastirdigi sosyo-ekonomik sorunlari dayanisma içerisinde azaltabilmeyi hedefledik. Karsiyakalilar da bu projeye çok sahip çikti. Hatta Amerika, Ingiltere, Almanya ve Belçika gibi farkli ülkelerden destekçilerimiz oldu. Bu sayede kisa zamanda yüzlerce ihtiyaç sahibine yardim eli uzatildi. Özellikle depremzedelere önemli destekler saglandi. Bizim sloganimiz; ‘Biz birlikte güçlüyüz.’ Bu anlayisla hareket ederek gücümüze güç katan, dayanismamizi büyütmek için yan yana gelen tüm sivil toplum örgütlerine ve hayirseverlerimize tesekkür ediyoruz. Zorluklari birlikte asmak için, herkesi bu iyilik hareketinin parçasi olmaya davet ediyoruz” dedi. 

SEFFAF VE GÜVENILIR 

Karsiyaka Dayanisma Platformu’nun seffaf ve güvenilir bir sistemle faaliyet gösterdigine dikkat çeken Çinar, “Platformumuz, karsiyakadayanismasi.org adresli internet sitesi ile 0549 260 02 24 numarali WhatsApp ve telefon hatti üzerinden faaliyet yürütüyor. Nakdi yardim, kira ve fatura ödemesi, erzak ya da kirtasiye malzemesi gibi ihtiyaçlari için destek isteyen vatandaslarimiz, taleplerini internet sitemizden veya WhatsApp hattimizdan bizlere iletiyorlar. Öncelikle, yardim basvurusunda bulunan kisinin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadigini belirlemek için Karsiyaka Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nde kaydi var mi bakiyoruz. Kayit yoksa ekip arkadaslarimiz ev tespitine gidiyor, vatandasin durumunu yerinde görüyor, degerlendiriyor. Eger uygun bulunursa yardim talebi internet sitemize kaydediliyor. Kisisel verilerin korunmasi ve insanlarimizin rahatça basvuru yapabilmesi için özellikle ihtiyaç sahibinin ismini vermiyoruz, bir kod ile talebini paylasiyoruz. Basvuru sahibinin is durumu, geliri ve medeni hali gibi, içinde bulundugu sartlari izah eden bilgileri de yanina ekliyoruz. Hayirseverler sitemizden bu kisa öyküleri okuyarak kime yardim edeceklerine karar veriyor ve bize bildiriyorlar. Biz de hayirsever ve ihtiyaç sahibi arasinda köprü olarak yardimin yerine ulasmasini sagliyoruz” diye konustu. 

 IMECE KÜLTÜRÜ 

Platformda kayitli ihtiyaç sahiplerine her ay 2 bin 500 TL’lik yardim saglayan Latife Hanim Grubu’ndan Nefise Yurtseven de “Ulus olarak genlerimizde imece kültürü var. Karsiyaka Dayanisma Platformu da bizim için bu kültürün hayata geçtigi bir olusum. Alan elin veren eli görmedigi, kimsenin kimseye minnet duymak durumunda kalmadigi bir sistem var. En önemlisi de güven ve dürüstlük. Biz Latife Hanim Grubu olarak Karsiyaka Belediyesi’ne olan güvenimiz, Belediye Baskanimiz Cemil Tugay’in iyi niyetli ve gerçekçi yaklasimina olan inancimizla bu platforma katildik. Hem grup içinden hem de grup disindan tanidiklarimizla bu konuyu paylasinca, bu güven duygusu ile oldukça fazla destekçi bulduk. Gücümüz yettigince de devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.